BankNews.ro - The Business Republic

OTP Bank Romania isi va reduce ritmul de extindere din cauza lipsei de personal calificat
Finante-Banci | Data Publicarii: 29-02-2008

Divizia băncii ungare OTP Bank din România va deschide doar cinci noi filiale anul acesta, faţă de 28 doar în trimestrul al patrulea din 2007, din cauza lipsei de personal calificat şi a preţurilor crescute pentru proprietăţi, a declarat şeful OTP Bank România, László Diósi, informează BBJ.hu.

Directorul executiv al OTP Bank România, László Diósi, a declarat că revizuirea planurilor de extindere a băncii şi suspendarea temporară a acordării de credite negarantate la 14 filiale ale diviziei locale nu afectează ţintele OTP Bank România, conform BBJ, ce citează agenţia de presă ungară MTI .

Diósi a spus că banca a încetat să mai semneze contracte pentru împrumuturi negarantate la 14 filiale începând cu noiembrie 2007, urmând să revină la normal din martie 2008.

Acesta a atribuit o parte din problema numărului mare de credite neperformante personalului necalificat.

Diósi a declarat că în România s-au deschis peste 1000 de filiale bancare în ultimii trei ani, ceea ce a dus la o reducere a personalului calificat.

Salariile au crescut cu 25%, cu mult peste rata inflaţiei de 7%.

OTP Bank România avea 109 filiale la sfârşitul anului 2008, faţă de 170-200 filiale, număr ce i-ar oferi băncii acoperirea optimă, a adăugat Diósi.

Divizia se va concentra pe o mai bună utilizare a reţelei existente şi pe vânzări prin intermediul agenţilor, a mai spus Diósi.

OTP Bank România se va concentra pe împrumuturi ipotecare şi pe servicii noi pentru piaţa din România, ce au fost deja testate în Ungaria.

Divizia OTP din România a înregistrat pierderi de 3,5 miliarde forinţi în 2007, o îmbunătăţire de 18,3% faţă de pierderile suferite în 2006, potrivit unui raport preliminar al băncii.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/15997_otp_bank_romania_isi_va_reduce_ritmul_de_extindere_din_cauza_lipsei_de_personal_calificat.html