BankNews.ro - The Business Republic

De ce se incapataneaza Romania sa intre in zona euro in 2015?
Finante-Banci | Data Publicarii: 14-06-2011

In timp ce autoritatile celorlale state din Europa Centrala si de Est se declara in favoarea amanarii momentului de aderare la zona euro, Romania a ramas singurul stat din regiune in care data pentru adoptarea monmedei unice a ramas neschimbata. 

Presedintele Traian Basescu a declarat raspicat pentru Financial Times ca "tinta" pentru aderarea la zona euro ramane in continuare 2015.

Jurnalistii americani vad in spatele consecventei autoritatilor de la Bucuresti in acest domeniu doar o metoda prin care se incearca impiedicarea "aruncarii cu bani" inaintea alegerilor din 2012.

"Este relativ usor sa indeplinim obiectivele referitoare la deficitul bugetar si inflatie (n.r. pana in 2015)", a precizat Traian Basescu pentru FT, completand ca abia atunci trebuie analizat daca economia este suficient de competitiva pentru zona euro.

Pe de alta parte, Polonia, spre exemplu, a renuntat la termenul de 2012 pentru aderarea la zona euro, autoritatile, printre care si ministrul de Finante Jacek Rostowski, vehiculand ca posibila data chiar anul 2019.

Integral in Ziare.com

http://www.banknews.ro/stire/49029_de_ce_se_incapataneaza_romania_sa_intre_in_zona_euro_in_2015.html