De ce se incapataneaza Romania sa intre in zona euro in 2015?

Data publicarii: 14-06-2011 | Finante-Banci

In timp ce autoritatile celorlale state din Europa Centrala si de Est se declara in favoarea amanarii momentului de aderare la zona euro, Romania a ramas singurul stat din regiune in care data pentru adoptarea monmedei unice a ramas neschimbata. 

Presedintele Traian Basescu a declarat raspicat pentru Financial Times ca "tinta" pentru aderarea la zona euro ramane in continuare 2015.

Jurnalistii americani vad in spatele consecventei autoritatilor de la Bucuresti in acest domeniu doar o metoda prin care se incearca impiedicarea "aruncarii cu bani" inaintea alegerilor din 2012.

"Este relativ usor sa indeplinim obiectivele referitoare la deficitul bugetar si inflatie (n.r. pana in 2015)", a precizat Traian Basescu pentru FT, completand ca abia atunci trebuie analizat daca economia este suficient de competitiva pentru zona euro.

Pe de alta parte, Polonia, spre exemplu, a renuntat la termenul de 2012 pentru aderarea la zona euro, autoritatile, printre care si ministrul de Finante Jacek Rostowski, vehiculand ca posibila data chiar anul 2019.

Integral in Ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: