BankNews.ro - The Business Republic

Bursele din Europa si SUA au avut vineri scaderi, pentru a doua zi consecutiv
Bursa | Data Publicarii: 22-08-2011



Bursele din Europa si SUA au avut vineri, pentru a doua zi consecutiv, scaderi, pe fondul temerilor privind o incetinire a economiei globale, potrivit BBC News.


In cursul zilei, indicele londonez FTSE a scazut cu 1,8%, in timp ce bursa germana a raportat un declin de 3,2%, iar cea franceza de 2,1%. In SUA, bursele au deschis in scadere, indicele Dow Jones fiind in cadere cu 0,8%, iar S&P cu 0,76%.


De asemenea, actiunile unor banci europene au fost din nou afectate, cu Lloyds Londra in scadere cu 5% si BNP Paribas din Franta cu 3,9%, potrivit BBC News.


Tot vineri, pretul petrolului a reusit sa recupereze pierderile din timpul zilei, odata cu slabirea dolarului. Astfel, petrolul Brent a crescut cu 70 centi, la 107,69 dolari barilul. Pretul petrolului inregistrase la inceputul zilei scaderi, dupa ce investitorii s-au bazat pe faptul ca o incetinire a cresterii globale ar putea diminua cererea de titei.


Bursele europene deschideau vineri in scadere, dupa ce bursele din SUA si Asia au inchis pe pierdere. Astfel, evolutia negativa a burselor continua, dupa ce joi au fost inregistrate caderi puternice atat pe pietele bursiere din Europa, cat si din SUA, pe fondul incertitudinilor cauzate de recentele turbulente internationale. 

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/51236_bursele_din_europa_si_sua_au_avut_vineri_scaderi,_pentru_a_doua_zi_consecutiv.html