Bursele din Europa si SUA au avut vineri scaderi, pentru a doua zi consecutiv

Data publicarii: 22-08-2011 | Bursa



Bursele din Europa si SUA au avut vineri, pentru a doua zi consecutiv, scaderi, pe fondul temerilor privind o incetinire a economiei globale, potrivit BBC News.


In cursul zilei, indicele londonez FTSE a scazut cu 1,8%, in timp ce bursa germana a raportat un declin de 3,2%, iar cea franceza de 2,1%. In SUA, bursele au deschis in scadere, indicele Dow Jones fiind in cadere cu 0,8%, iar S&P cu 0,76%.


De asemenea, actiunile unor banci europene au fost din nou afectate, cu Lloyds Londra in scadere cu 5% si BNP Paribas din Franta cu 3,9%, potrivit BBC News.


Tot vineri, pretul petrolului a reusit sa recupereze pierderile din timpul zilei, odata cu slabirea dolarului. Astfel, petrolul Brent a crescut cu 70 centi, la 107,69 dolari barilul. Pretul petrolului inregistrase la inceputul zilei scaderi, dupa ce investitorii s-au bazat pe faptul ca o incetinire a cresterii globale ar putea diminua cererea de titei.


Bursele europene deschideau vineri in scadere, dupa ce bursele din SUA si Asia au inchis pe pierdere. Astfel, evolutia negativa a burselor continua, dupa ce joi au fost inregistrate caderi puternice atat pe pietele bursiere din Europa, cat si din SUA, pe fondul incertitudinilor cauzate de recentele turbulente internationale. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: