BankNews.ro - The Business Republic

CONFERINTA MEDIAFAX. Cum se cheltuiesc banii publici in Romania: 97 la suta dintre dosarele de licitatii ale statului nu respecta legea
Diverse | Data Publicarii: 14-10-2011



 

ANRMAP a inceput in septembrie sa verifice documentatiile de atribuire inainte de publicarea acestora in SEAP, dar numarul dosarelor care au respectat conditiile impuse este extrem de redus, doar 49 dintr-un total de 1.550 de documentatii depuse, conform presedintelui institutiei, Cristina Traila.


ANRMAP a inceput in septembrie sa verifice documentatiile de atribuire inainte de publicarea acestora in SEAP, dar numarul dosarelor care au respectat conditiile impuse este extrem de redus, doar 49 dintr-un total de 1.550 de documentatii depuse, conform presedintelui institutiei, Cristina Traila, potrivit Mediafax. Astfel, doar 3% dintre dosarele veficate au respectat conditiile impuse de lege.


"Dupa doua saptamani, lucrurile nu stau atat de bine. Din 1.552 de documentatii transmise, doar 49 au fost acceptate", a spus Traila, joi, la conferinta "Mediafax Talks About European Funds". Presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) a afirmat ca aceasta initiativa reprezinta un exercitiu important si o reformare a sistemului de achizitii.




Traila a spus ca rezultatele verificarilor au fost afectate de lipsa de experienta la nivelul autoritatilor contractante sau de ignoranta celor care se ocupa de documentatii. 

Integral in Gandul.info.

http://www.banknews.ro/stire/52982_conferinta_mediafax_cum_se_cheltuiesc_banii_publici_in_romania_97_la_suta_dintre_dosarele_de_licitatii_ale_statului_nu_respecta_legea.html