CONFERINTA MEDIAFAX. Cum se cheltuiesc banii publici in Romania: 97 la suta dintre dosarele de licitatii ale statului nu respecta legea

Data publicarii: 14-10-2011 | Diverse



 

ANRMAP a inceput in septembrie sa verifice documentatiile de atribuire inainte de publicarea acestora in SEAP, dar numarul dosarelor care au respectat conditiile impuse este extrem de redus, doar 49 dintr-un total de 1.550 de documentatii depuse, conform presedintelui institutiei, Cristina Traila.


ANRMAP a inceput in septembrie sa verifice documentatiile de atribuire inainte de publicarea acestora in SEAP, dar numarul dosarelor care au respectat conditiile impuse este extrem de redus, doar 49 dintr-un total de 1.550 de documentatii depuse, conform presedintelui institutiei, Cristina Traila, potrivit Mediafax. Astfel, doar 3% dintre dosarele veficate au respectat conditiile impuse de lege.


"Dupa doua saptamani, lucrurile nu stau atat de bine. Din 1.552 de documentatii transmise, doar 49 au fost acceptate", a spus Traila, joi, la conferinta "Mediafax Talks About European Funds". Presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) a afirmat ca aceasta initiativa reprezinta un exercitiu important si o reformare a sistemului de achizitii.




Traila a spus ca rezultatele verificarilor au fost afectate de lipsa de experienta la nivelul autoritatilor contractante sau de ignoranta celor care se ocupa de documentatii. 

Integral in Gandul.info.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: