BankNews.ro - The Business Republic

Vacanta de Craciun, la pret de criza
Turism | Data Publicarii: 18-10-2011

Pachetele turistice sunt mai ieftine cu pana la 20%.

Agentiile de turism ofera reduceri intre 5% si 20% la pachetele turistice pentru petrecerea sarbatorilor de iarna, achizitionate cu cel putin doua luni inainte.

"Preturile pachetelor turistice pentru Craciun au scazut in medie cu 10%-20% in acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut”, a declarat Traian Badulescu, consul-tant turistic. Badulescu estimeaza ca datorita reducerilor practicate de agentiile de turism se va inregistra o crestere a numarului de turisti pe plan intern. "Pentru petrecerea de Craciun romanii cauta destinatii mai apropiate de casa. Anul acesta cred ca va fi inregistrata o crestere de 5%-10% a numarului de turisti inregistrati in unitatile de cazare de la noi din tara fata de perioada similara a anului trecut, ajungand la peste 100.000 de turisti. In ceea ce priveste numarul romanilor care vor petrece Craciunul in strainatate estimam ca va fi inre-gistrata o stagnare, in jur de 30.000 de turisti, sau o usoara crestere”, ne-a declarat Traian Badulescu.

Cele mai cautate zone pentru petrecerea de Craciun sunt pensiunile rurale, urmand zonele montane, statiunile de pe Valea Prahovei si Poiana Brasov.

Integral in Jurnalul.ro

http://www.banknews.ro/stire/53092_vacanta_de_craciun,_la_pret_de_criza.html