Vacanta de Craciun, la pret de criza

Data publicarii: 18-10-2011 | Turism

Pachetele turistice sunt mai ieftine cu pana la 20%.

Agentiile de turism ofera reduceri intre 5% si 20% la pachetele turistice pentru petrecerea sarbatorilor de iarna, achizitionate cu cel putin doua luni inainte.

"Preturile pachetelor turistice pentru Craciun au scazut in medie cu 10%-20% in acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut”, a declarat Traian Badulescu, consul-tant turistic. Badulescu estimeaza ca datorita reducerilor practicate de agentiile de turism se va inregistra o crestere a numarului de turisti pe plan intern. "Pentru petrecerea de Craciun romanii cauta destinatii mai apropiate de casa. Anul acesta cred ca va fi inregistrata o crestere de 5%-10% a numarului de turisti inregistrati in unitatile de cazare de la noi din tara fata de perioada similara a anului trecut, ajungand la peste 100.000 de turisti. In ceea ce priveste numarul romanilor care vor petrece Craciunul in strainatate estimam ca va fi inre-gistrata o stagnare, in jur de 30.000 de turisti, sau o usoara crestere”, ne-a declarat Traian Badulescu.

Cele mai cautate zone pentru petrecerea de Craciun sunt pensiunile rurale, urmand zonele montane, statiunile de pe Valea Prahovei si Poiana Brasov.

Integral in Jurnalul.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: