BankNews.ro - The Business Republic

Orban: Ungaria nu exclude intrarea in zona euro, dar acum nu este momentul
International | Data Publicarii: 12-10-2012

Ungaria nu exclude intrarea in zona euro, a declarat joi, la Berlin, premierul ungar Viktor Orban, dupa o intalnire cu cancelarul german Angela Merkel, el adaugand ca in prezent nu este un moment bun pentru a face acest lucru, relateaza AFP.

"Nu respingem in niciun caz euro, dar pur si simplu nu vrem sa ne angajam in necunostinta de cauza", a afirmat Orban intr-o conferinta de presa comuna cu Merkel.

Intalnirea bilaterala dintre cei doi, prima in mai mult de un an, este considerata de catre presa din Ungaria drept o victorie a sefului guvernului de la Budapesta.

Vizita la Berlin a lui Orban marcheaza o revenire la normalitate, dupa o perioada de izolare a Ungariei pe scena internationala, provocata de veleitatile autoritariste ale premierului.

In preambulul intalnirii, Orban a afirmat, intr-un interviu acordat publicatiei economice germane Handelsblatt, ca "ar fi iresponsabil" pentru tara sa sa adopte euro la ora actuala.

El a subliniat ca unele tari din sudul Europei au intrat in zona euro fara sa fie pregatite, iar Ungaria nu vrea sa faca aceasta eroare.

Integral in Gandul.info

http://www.banknews.ro/stire/62840_orban_ungaria_nu_exclude_intrarea_in_zona_euro,_dar_acum_nu_este_momentul.html