Orban: Ungaria nu exclude intrarea in zona euro, dar acum nu este momentul

Data publicarii: 12-10-2012 | International

Ungaria nu exclude intrarea in zona euro, a declarat joi, la Berlin, premierul ungar Viktor Orban, dupa o intalnire cu cancelarul german Angela Merkel, el adaugand ca in prezent nu este un moment bun pentru a face acest lucru, relateaza AFP.

"Nu respingem in niciun caz euro, dar pur si simplu nu vrem sa ne angajam in necunostinta de cauza", a afirmat Orban intr-o conferinta de presa comuna cu Merkel.

Intalnirea bilaterala dintre cei doi, prima in mai mult de un an, este considerata de catre presa din Ungaria drept o victorie a sefului guvernului de la Budapesta.

Vizita la Berlin a lui Orban marcheaza o revenire la normalitate, dupa o perioada de izolare a Ungariei pe scena internationala, provocata de veleitatile autoritariste ale premierului.

In preambulul intalnirii, Orban a afirmat, intr-un interviu acordat publicatiei economice germane Handelsblatt, ca "ar fi iresponsabil" pentru tara sa sa adopte euro la ora actuala.

El a subliniat ca unele tari din sudul Europei au intrat in zona euro fara sa fie pregatite, iar Ungaria nu vrea sa faca aceasta eroare.

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: