BankNews.ro - The Business Republic

Bancile cipriote raman inchise pana joi, pentru a preveni 'exodul'
Finante-Banci | Data Publicarii: 19-03-2013

Bancile cipriote vor ramane inchise pana joi, pe masura ce parlamentarii incearca sa modifice un plan de asistenta care ar presupune impozitarea depozitelor bancare.

Purtatoarea de cuvant a Bancii centrale a Ciprului, Aliki Stylianou, a declarat ca perioada libera a bancilor cipriote, stabilita initial pentru luni, a fost prelungita cu doua zile, pana joi dimineata, transmite AP, citata de Agerpres. 

Bancile cipriote nu si-au mai deschis portile dupa anuntarea sambata a unui plan de asistenta financiara internationala in valoare de 10 miliarde de euro, printre clauzele caruia se numar si obligatia statului cipriot de a impozita cu 9,9% toate depozitele bancare mai mari de 100.000 de euro si cu 6,7% pe cele inferioare acestei sume.

Parlamentul cipriot ar urma sa voteze marti masurile aprobate sambata de Eurogrup, dupa ce initial votul fusese planificat pentru duminica si amanat apoi pentru luni dupa-amiaza. Masurile cerute Nicosiei de zona euro in schimbul unui ajutor financiar in valoare de 10 miliarde de euro au provocat deja ample proteste in randul cipriotilor. 

Integral in EVZ.ro

http://www.banknews.ro/stire/66626_bancile_cipriote_raman_inchise_pana_joi,_pentru_a_preveni_exodul.html