Bancile cipriote raman inchise pana joi, pentru a preveni 'exodul'

Data publicarii: 19-03-2013 | Finante-Banci

Bancile cipriote vor ramane inchise pana joi, pe masura ce parlamentarii incearca sa modifice un plan de asistenta care ar presupune impozitarea depozitelor bancare.

Purtatoarea de cuvant a Bancii centrale a Ciprului, Aliki Stylianou, a declarat ca perioada libera a bancilor cipriote, stabilita initial pentru luni, a fost prelungita cu doua zile, pana joi dimineata, transmite AP, citata de Agerpres. 

Bancile cipriote nu si-au mai deschis portile dupa anuntarea sambata a unui plan de asistenta financiara internationala in valoare de 10 miliarde de euro, printre clauzele caruia se numar si obligatia statului cipriot de a impozita cu 9,9% toate depozitele bancare mai mari de 100.000 de euro si cu 6,7% pe cele inferioare acestei sume.

Parlamentul cipriot ar urma sa voteze marti masurile aprobate sambata de Eurogrup, dupa ce initial votul fusese planificat pentru duminica si amanat apoi pentru luni dupa-amiaza. Masurile cerute Nicosiei de zona euro in schimbul unui ajutor financiar in valoare de 10 miliarde de euro au provocat deja ample proteste in randul cipriotilor. 

Integral in EVZ.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: