BankNews.ro - The Business Republic

Banca Mondiala prognozeaza o revenire economica in Ucraina
Finante-Banci | Data Publicarii: 06-10-2015


Banca Mondiala a anuntat luni ca se asteapta ca economia ucraineana sa inceapa sa-si revina la finele acestui an pentru a inregistra o crestere de 1% in 2016, transmite AFP.

Cu toate acestea, pentru acest an institutia financiara internationala si-a mentinut estimarile anterioare care mizeaza pe o scadere a Produsului Intern Brut de 12%, dupa o contractie de 6,8% in 2014.

'Ne asteptam ca revenirea sa inceapa la finele acestui an', a declarat seful reprezentantei Bancii Mondiale in Ucraina, Qimiao Fan. Acesta a avertizat insa ca exista in continuare numeroase riscuri printre care adoptarea prea lenta a reformelor si o noua escaladare a conflictului din estul tarii. 'Viitorul prognozelor economice ale Ucrainei va depinde de autoritati, daca vor continua sa puna in practica reformele macroeconomice si structurale', a precizat Qimiao Fan.
La randul sau, Fondul Monetar International a anuntat sambata ca se asteapta la o contractie a economiei ucrainene de 11% in 2015, urmata insa de o crestere de 2% in 2016.

Economia Ucrainei trece in prezent printr-o perioada dificila, dupa trei ani de recesiune si un conflict sangeros cu separatistii pro-rusi din estul tarii care a provocat peste 8.000 de morti de la debutul sau in aprilie 2014. In plus, problema datoriei externe este departe de a fi solutionata iar riscul intrarii in incapacitate de plata planeaza inca asupra acestei foste republici sovietice, in pofida unui acord crucial de restructurare semnat cu principalii creditori privati occidentali.

AGERPRES

http://www.banknews.ro/stire/72631_banca_mondiala_prognozeaza_o_revenire_economica_in_ucraina.html