BankNews.ro - The Business Republic

MacBook Air s-a lansat in Romania
IT&C | Data Publicarii: 05-03-2008

La mai putin de doua luni de la anuntarea lui MacBook Air, cel mai subtire notebook din lume, importatorul oficial Apple in Romania, I.R.I.S, a anuntat disponibilitatea modelului in curand si pe meleagurile noastre.

Evenimentul de lansare a avut loc marti, 4 martie, in cadrul cafenelei Starbucks din Plaza Romania. Dupa cum se stie Starbucks este unul din partenerii importanti Apple, motiv pentru care a fost si aleasa locatia pentru evenimentul de lansare.

Intr-un cadru relaxat am asistat la prezentarea caracteristicilor lui MacBook Air, caracteristici pe care le-am discutat si criticat in ianuarie, cu ocazia lansarii oficiale din cadru MacWorld San Francisco. Cel mai important lucru este insa faptul ca am apucat sa ne si jucam putin cu MacBook Air, experienta pe care Internetul nu ti-o poate pune la dispozitie, in ciuda multitudinii de review-uri care trateaza subiectul.

Apple MacBook Air

Ca mai toate produsele Apple si MacBook Air impreasioneaza prin dimensiuni (mai putin de 2 centimetri in cel mai gros punct), design si constructie (apropiata de perfectiune). Lucru care iti taie avantul este pretul: ~ 6900 RON pentru versiunea de baza, cu harddisk P-ATA de 80 GB si procesor Core 2 Duo la 1.6 GHz. Daca mai adaugi cateva accesorii gen unitate optica externa si adaptor de retea Ethernet pretul sare lejer de 7500 RON, mult prea mult pentru un laptop cu posibilitati de conectare reduse (un singur port USB, lipsa slot PCMCIA/Express Card si 3G).

Pana la urma MacBook Air este un produs de lifestyle, ratiunile de ordin tehnic neavand sens in cazul celui mai subtire notebook din lume. Cu toate acestea nu poti sa nu te uiti la concurenta reprezentata de Sony Vaio TZ si Toshiba Portege R500.

Go4It

http://www.banknews.ro/stire/16062_macbook_air_s-a_lansat_in_romania.html