BankNews.ro - The Business Republic

Zanul care face minuni in publicitatea bancara
Diverse | Data Publicarii: 02-04-2008

Pentru ca nu poate trai din leafa de actor, Traian Tudorica, protagonistul reclamelor Bancii Transilvania, vinde aparatura medicala in cateva judete din Ardeal, noteaza Adevarul.

"Zanul" este personajul care a animat lumea sobra a publicitatii bancare. Este un barbat masiv, la costum negru, dar cu fustita de balerina (tutu), poarta pe cap o coronita de printesa si manuieste... o bagheta facatoare de minuni. Recunosti brandul din prima: Banca Transilvania.

"Imparatia Zanului" este Brasovul. In gara l-am recunoscut greu fara fustita si coronita. Purta tricou, jeans si o sapca. Nu si-a facut subit aparitia, asa cum ar face un om fermecat.

Nu are aerul unui personaj de basm, dar are aspiratii de "Zan": "Daca as avea bagheta magica, as face, in primul rand, o Romanie mult mai curata si as incerca sa opresc prostia asta din lume pentru ca sunt atatea razboaie inutile. As incerca sa inclin balanta cu natura pentru ca omenirea si-a batut joc de acest pamant", marturiseste "Zanul".

Numele lui este Traian Tudorica si e un fost actor, care a jucat in trei stagiuni (2000-2003) la Teatrul din Resita. De cativa ani, Tudorica a renuntat la actorie si a inceput o afacere proprie in vanzari, colaborand cu o companie distribuitoare de aparatura medicala.

A parasit teatrul din motive financiare: "Eu, ca actor licentiat, aveam un salariu de trei ori mai mic decat un gunoier. Ajungea pe undeva la 3,2 milioane de lei pe luna", isi aminteste Tudorica cu amaraciune.

S-ar intoarce la teatru "alergand", daca ar fi conditii mai decente. In urma cu un an a parasit Bucurestiul, orasul in care s-a nascut, pentru ca nu mai suporta poluarea si traficul. A ales sa schimbe apartamentul din Berceni pe o casa intre munti din judetul Covasna.

Integral in Adevarul

http://www.banknews.ro/stire/16775_zanul_care_face_minuni_in_publicitatea_bancara.html