BankNews.ro - The Business Republic

50 de noutati la Salonul Auto de la Geneva
Auto | Data Publicarii: 02-03-2009

Cea mai ieftina masina din lume, automobile cu emisii reduse sau variante ecologice, modelul Duster de la Dacia, sunt doar cateva dintre cele peste 50 de noutati care vor fi prezentate la Salonul Auto de la Geneva, considerat unul dintre cele mai importante din intreaga lume.

Cea mai ieftina masina din lume este, dupa cum se stie deja, Tata Nano. La cei 2.000 de dolari, atat cat costa, masina produsa de compania indiana Tata Motors, nu va avea niciun rival la capitolul pret. Constructorul indian va aduce la Geneva si primul model electric intitulat Indica Vista EV (electric vehicle).

Dacia va prezenta Duster, un concept crossover, impreuna cu model ul Sandero cu motor de 1,2 litri si 75 cai putere.

Compania Tesla se va numara printre cei 30 de producatori de automobile ecologice sau cu emisii reduse, ce vor fi prezenti la Geneva.

Tesla Roadster, modelul electric sportiv despre care s-a vorbit destul de mult datorita acceleratiei sale fantastice va putea fi admirat in Elvetia. Masina costa 100.000 de dolari si a intrat in productia de serie din marie 2008.

Renault va prezenta conceptul electric Z.E., in timp ce Pininfarina si Bollore vor aduce tot un vehicul electric.

Japonezii de la Honda vor prezenta hibridul Insight care va putea fi cumparat si in Romania din vara.

Bentley va veni la Geneva cu un model sport de lux, considerat cel mai rapid al marcii. Masina al carei nume nu a fost dezvaluit deocamdata, poate fi alimentata si cu biocombustibil.

Ferrari va prezenta 599 GTB Fiorano, iar BMW si Mercedes vor dezvalui seria 5 GT respectiv coupe-ul E-Classe. Audi va aduce versiunea decapotabila A5 si un TT mai puternic, intitulat TTRS.

Printre celelalte masini care vor debuta la Geneva se numara SUV-ul Skoda, Yeti, noul Chevrolet Spark si crossover-ul Peugeot 308.

Fiat va prezenta varianta decapotabila a modelului de succes 500C iar SAAB va veni cu 9-3X, masina care va fi disponibila si in Romania din aceasta vara.

Conceptul No3 va fi noutatea adusa de Kia la Geneva iar americanii de la Chrysler vor prezenta 200C EV, un concept ecologic, in timp ce Ford va veni cu conceptul MAV.

GT by Citroen este conceptul cu care se vor lauda francezii, iar coreenii de la Hyundai vor aduce i20. Suzuki va prezenta Alto, iar Toyota va aduce a treia generatie a hibridului Prius si automobilul de familie Verso.

Lexus, divizia de lux a japonezilor de la Toyota, va prezenta un coupe bazat pe limuzina IS. Subaru va expune doua conepte ale caror nume nu sunt, deocamdata, cunoscute.

Nissan aduce conceptul Qazana in timp ce Mazda va prezenta Kiyora si Mazda3 sport (MPS). Opel va introduce conceptul hibrid Ampera iar Volkswagen prezinta noua generatie a limuzinei Phaeton si noul Polo.

Salonul Auto de la Geneva va avea loc intre 3 si 15 martie.

Antena3

Vezi si:

Primele poze cu Dacia Duster

http://www.banknews.ro/stire/26067_50_de_noutati_la_salonul_auto_de_la_geneva.html