BankNews.ro - The Business Republic

Publicitate doar pentru presa auditata BRAT
Media | Data Publicarii: 03-03-2009

Biroul Roman de Audit al Tirajelor a lansat o campanie de comunicare pentru educarea clientilor  de publicitate. Organizatia a lansat, ieri, un program care incearca sa convinga companiile sa cumpere reclama doar in publicatiile, tiparite sau online, auditate de BRAT.

BRAT a pornit prima campanie de comunicare ce incearca sa educe clientii de publicitate si institutiile publice din Romania si are ca scop sporirea increderii acestora in presa scrisa auditata si in site-urile web masurate de SATI. Publicul tinta este format din clienti si agentii de publicitate si institutii ale statului.

Campania se adreseaza si institutiilor statului pentru ca "se intampla sa arunce bugete consistente pe baza «emotionala»", a declarat Dragos Stanca, Managing Director al F5, divizia online a trustului Realitatea Catavencu.

"Una dintre problemele identificate de BRAT a fost aceea ca, in pofida faptului ca piata este destul de matura, bugetele de publicitate care ajung in presa auditata sunt uneori mai mici decat in cazul publicatiilor fara rezultate", a declarat Silviu Ispas presedintele BRAT, in cadrul conferintei de lansare.

El a mai spus ca respectiva campanie nu este legata de criza, dar se suprapune cu un moment interesant al pietei. "Industria media are nevoie de rezultate referitoare la performanta publicatiilor", a mai spus Ispas. Campania "BRAT da valoare publicitatii" se va derula in urmatoarele doua-trei luni pe print, online si direct mailing.

Integral in Adevarul

http://www.banknews.ro/stire/26076_publicitate_doar_pentru_presa_auditata_brat.html