BankNews.ro - The Business Republic

Consiliul Concurentei investigheaza piata serviciilor prestate de contabili
Finante-Banci | Data Publicarii: 06-03-2009

Consiliul Concurentei (CC) a declansat o investigatie din oficiu privind o posibila incalcare a legii concurentei pe piata serviciilor prestate de expertii contabili, contabilii autorizati si societatile de profil din Romania, a anuntat institutia.

Potrivit acesteia, "deciziile asociatiilor de agenti economici care vizeaza fixarea preturilor sau tarifelor sunt interzise de legea concurentei, iar o astfel de practica poate afecta comertul pe piata comunitara daca ea este aplicabila la nivel national", se arata intr-un comunicat al CC. 

Astfel, Consiliul Concurentei va analiza cazul atat din perspectiva legislatiei nationale, cat si din cea a articolului 81 din Tratatul de Instituire a Comunitatii Europene" a declarat presedintele CC, Gheorghe Oprescu.

In cadrul acestei investigatii, inspectorii institutiei au efectuat o serie de inspectii inopinate simultane la sediul Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Roman ia, precum si la unele dintre filialele acestuia.

Documentele si declaratiile ridicate in cadrul actiunii se afla in analiza autoritatii de concurenta, in cadrul procedurii specifice de investigatie, se precizeaza in comunicat.

Din anul 2004, autoritatea romana de concurenta a adoptat o politica de clementa, conform careia CC poate acorda imunitate la amenda sau reduceri substantiale ale amenzilor pentru agentii economici care furnizeaza informatii/documente relevante pentru depistarea si sanctionarea cartelurilor in care sunt implicati.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/26208_consiliul_concurentei_investigheaza_piata_serviciilor_prestate_de_contabili.html