BankNews.ro - The Business Republic

Seful BCE spune ca economia s-ar putea redresa din 2010
International | Data Publicarii: 18-03-2009

Economia ar putea incepe sa se revigoreze din 2010, a spus miercuri presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, adaugand ca BCE ar putea lua si alte masuri pentru a sprijini economia, daca este necesar, relateaza Reuters.

"Anul 2009 v fi foarte, foarte dificil", a declarat Trichet, pentru postul de radio Europe 1.

"In acelasi timp, exista o opinie destul de larg raspandita in randul institutiilor publice si private ca anul viitor ar putea fi unul de redresare moderata a cresterii economice", a adaugat seful BCE.

Presedintele Federal Reserve, Ben Bernanke, a declarat saptamana aceasta ca economia Statelor Unite ar putea incepe sa-si revina anul viitor, daca va exista vointa politica de a duce pana la capat actiunea costisitoare de salvare a sistemului bancar, grav afectat de criza.

"Zona euro este extrem de solida", mai considera seful BCE, potrivit unor declaratii facute la Fundatia Robert Schuman, publicate miercuri.

"Cand sunt intrebat 'ce s-ar intampla daca ...?', spun ca nu comentez niciodata o ipoteza absurda", a declarat Trichet, referitor la temerile pe care le declanseaza criza financiara si la majorarea indatorarii anumitor state membre asupra soliditatii zonei euro.

"Am incredere in capacitatea tarilor participante de a-si asuma responsabilitatile, inclusiv in plan bugetar", a adaugat seful BCE.

Anumite state membre, ca Irlanda sau Grecia, sunt considerate fragile de catre pietele financiare si nu exista niciun mecanism formal de solidaritate in cadrul zonei euro.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/26634_seful_bce_spune_ca_economia_s-ar_putea_redresa_din_2010.html