BankNews.ro - The Business Republic

Care sunt laptopurile cu cele mau multe/cele mai putine probleme tehnice
IT&C | Data Publicarii: 19-11-2009

Un nou studiu realizat de SquareTrade arata ca marii producatori de notebook-uri si laptop-uri au serioase probleme in ce priveste rezistenta produselor lor. In schimb, companiile care nu se pot mandri cu un volum mare de laptop-uri vandute, par sa aiba mult mai putine probleme tehnice.

SquareTrade este una dintre cele mai mari firme specializate in furnizarea de garantii pentru produsele electronice. Studiul lor a avut la baza numarul de defecte tehnice declarat la doi sau la trei ani de catre posesorii de laptopuri, raportat la productia totala a fiecarui producator in parte.

Conform cercetarii, HP, principalul jucator pe piata computerelor mobile, a inregistrat numarul cel mai mare de defectiuni. Astfel, dupa doi ani de folosire, 16% dintre posesorii de laptop-uri HP au trebuit sa le trimita in service ca urmare a unei defectiuni. La trei ani, procentul creste sensibil, 25,6% dintre laptop-urile HP defectandu-se.

Cele mai rezistente calculatoare par sa fie cele produse de Asus (9% au raportat probleme dupa doi ani si 15,6% dupa trei ani), Toshiba (9% dupa doi ani si 15,7% dupa trei ani), si Sony (10% dupa doi ani si 16,8% dupa trei ani).



Redactia BankNews.ro

http://www.banknews.ro/stire/34429_care_sunt_laptopurile_cu_cele_mau_multecele_mai_putine_probleme_tehnice.html