BankNews.ro - The Business Republic

COSMOTE Romania ofera comunicare de inalta calitate prin HD Voice
IT&C | Data Publicarii: 15-04-2013

Incepand de astazi, clientii COSMOTE Romania pot trai fiecare conversatie mult mai intens, beneficiind de cea mai importanta evolutie a tehnologiei de comunicare vocala din ultimele doua decenii: tehnologia HD Voice, care permite o calitate audio cu o claritate de cristal si o experienta superioara de utilizare, printr-o diferentiere crescuta a conversatiei de zgomotul de fundal, sporind acuratetea apelului.

"Standardul de telefonie HD Voice nu doar imbunatateste claritatea si naturaletea convorbirii, ci si confera un sentiment de comunicare transparenta, facilitand recunoasterea vocii interlocutorului. De asemenea, aceasta tehnologie ofera o diferentiere mult mai buna a sunetului. Clientii pot experimenta acum o calitate sporita a apelurilor vocale, pe masura ce noul serviciu ofera o interactiune la distanta capabila chiar sa transmita emotie, prin inducerea unui sentiment de proximitate intre apelanti”, a declarat Panos Makris, Chief Commercial Officer COSMOTE Romania.

Clientii COSMOTE Romania care utilizeaza un terminal compatibil HD Voice pot experimenta o claritate mai mare a sunetului, un zgomot de fundal redus si chiar senzatia ca persoana cu care discuta se afla in aceeasi camera. Pentru a se bucura de beneficiile acestei noi tehnologii, atat apelantul, cat si persoana apelata trebuie sa detina telefoane mobile compatibile cu HD Voice, apelurile fiind efectuate prin intermediul tehnologiei 3G.

Serviciul HD Voice este disponibil la nivel national pentru apelurile in retea prin intermediul tehnologiei 3G, portofoliul COSMOTE Romania incluzand in prezent 25 modele de terminale compatibile, printre care smartphone-uri Apple, Nokia, Sony, HTC, LG. Gama de dispozitive compatibile cu HD Voice va fi extinsa in urmatoarea perioada. Intreaga lista de terminale compatibile, precum si mai multe informatii despre aceasta tehnologie, sunt disponibile aici.

La sfarsitul lunii martie, COSMOTE Romania oferea viteze de descarcare de pana la 43,2 Mbps pentru Internetul mobil in 159 de orase si 900 localitati din Romania, acoperind 47% din populatie. Mai mult, clientii se puteau bucura de viteze de pana la 21,6 Mbps in tehnologia HSPA+ in 189 de orase din tara. In total, serviciile 3G acopera in prezent peste 73% din populatia Romaniei.


http://www.banknews.ro/stire/67315_cosmote_romania_ofera_comunicare_de_inalta_calitate_prin_hd_voice.html