BankNews.ro - The Business Republic

S-a finalizat tranzactia Auchan-Real. Urmeaza un 'discount generalizat'
Afaceri | Data Publicarii: 13-09-2013

Ieri, dupa aproximativ 10 luni de la acordul semnat intre cele doua mari companii de retail, Metro Group si Grupul Auchan,  tranzactia a fost finalizata. Urmeaza rebrandingul unitatilor Real.

Joi, 12 septembrie 2013, a fost finalizata tranzactia AuchanReal vizand achizitia a 20 de hipermarketuri Real in Romania, ca urmare a acordului semnat in 30 noiembrie 2012 intre  Grupul Auchan si Metro Group si a validarii primite din partea Consiliului Concurentei din Romania la sfarsitul lunii iulie, informeaza un comunicat al Auchan. "Este un moment de mare semnificatie in viata si istoria Auchan Romania! Convergenta celor doua companii este o oportunitate extraordinara care ne va permite sa ne consolidam si sa cream valoare pentru toti: pentru clienti, prin sustinerea puterii lor de cumparare, pentru angajati, prin crearea de locuri de munca si dezvoltare profesionala, pentru furnizori si pentru producatorii romani, printr-o prezenta larga de distributie pe intreg teritoriul tarii dar si pentru comunitate, in calitate de companie responsabila", a declarat Patrick Espasa, Director General Auchan Romania.

 Ce urmeaza

 Potrivit acestuia,  convergenta celor 20 de magazine si trecerea sub marca si comertul Auchan se va realiza in mai putin de un an. "Prioritatile noastre, in aceasta perioada, sunt: integrarea celor 5000 de noi colaboratori, oferind fiecarui colaborator sansa la reusita, cucerirea si fidelizarea de noi clienti, propunandu-le un comert bazat pe discountul  generalizat, cu o gama vasta si pertinenta de produse de calitate, ieftine si la cele mai mici preturi si construirea unei companii lider si responsabile.”Patrick Espasa, Director General Auchan Romania.

 Cum va arata lantul Auchan

Auchan Romania, in noua sa dimensiune, ajunge la 31 de magazine deschise si alte doua in constructie, o suprafata neta de vanzare de 252.000 m2, peste 10.000 de angajati, 3 platforme logistice, 70 milioane de clienti anual si o cifra de afaceri comuna de peste 4,5 miliarde de lei, fara taxe. Compania devine, astfel, unul din primii cinci cei mai mari angajatori privati din Romania si a doua retea de comert, ca suprafata totala de vanzare la nivel national.

Integral in ECONOMICA.net

http://www.banknews.ro/stire/69629_s-a_finalizat_tranzactia_auchan-real_urmeaza_un_discount_generalizat.html