BankNews.ro - The Business Republic

Nissan si Mitsubishi Motors confirma discutiile in vederea unei aliante
Economie | Data Publicarii: 12-05-2016

Constructorii auto japonezi Nissan Motor Co si Mitsubishi Motors Corp au confirmat joi in mod oficial ca discuta o posibila alianta, dupa ce in presa au aparut informatii potrivit carora Nissan ar urma sa preia o treime din actiunile Mitsubishi Motors, informeaza Reuters.

"Nissan și Mitsubishi discută diferite subiecte printre care și o cooperare de capital, însă nimic nu a fost decis încă. Intenționăm să discutăm acest subiect și altele cu ocazia consiliului de administrație de joi și vom face un anunț când va veni momentul", a informat Nissan într-un comunicat.

Potrivit unor informații publicate anterior în presa japoneză, Nissan ar urma să investească aproximativ 200 miliarde de yeni (1,8 miliarde de dolari) pentru a prelua aproximativ 34% din acțiunile Mitsubishi, devenind astfel cel mai important acționar la Mitsubishi Motors Corporation (MMC), devansând Mitsubishi Heavy Industries care deține 20% din acțiuni.

Dacă tranzacția se va concretiza Nissan, companie la care director general este Carlos Ghosn, va deține o participație mai mare la Mitsubishi decât pachetul de 15% pe care îl deține la Renault. În schimb, grupul auto francez deține o participație de 43,4% din acțiunile Nissan, al patrulea mare constructor auto nipon.

Valoarea de piață a Mitsubishi Motors, al șaselea mare producător auto nipon, s-a redus la jumătate, până la aproximativ trei miliarde de dolari, după ce luna trecută trecută compania a admis că a exagerat economiile de combustibil pentru patru modele de automobile vândute pe piața japoneză și de asemenea că a utilizat metode de testare care nu respectă standardele japoneze începând din anul 1991.

Constructorul auto Mitsubishi Motors face parte din conglomeratul Mitsubishi, care după cel de al doilea război mondial a fost împărțit în mai multe companii. Cu toate acestea producătorul auto are legături puternice cu celelalte companii din grup, inclusiv Mitsubishi Heavy Industries Ltd, Mitsubishi Corp și Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, care împreună dețin 34% din acțiunile constructorului auto.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/74240_nissan_si_mitsubishi_motors_confirma_discutiile_in_vederea_unei_aliante.html