BankNews.ro - The Business Republic

RADET nu va mai debransa consumatorii care au datorii la caldura si apa calda (administrator)
Economie | Data Publicarii: 20-05-2017

Regia Autonoma pentru Distributia Energiei Termice (RADET) are in plan introducerea unui sistem prin care nu va mai debransa asociatiile de proprietari care au datorii la caldura si apa calda din cauza unor vecini rau-platnici sau a unor administratori care nu au achitat factura, a declarat, vineri, Florian Mateita, partener RomInsolv, administratorul judiciar al RADET.

El a susținut că nu este corect sistemul actual, potrivit căruia consumatorii nevinovați și cu plata la zi au de suferit pentru că vecinii acumulează datorii.

"Există o practică pe care cei de la bloc o știu, ca în cazul în care asociația nu plătește în mod repetat, RADET le închide căldura și apa caldă pe scară. Am studiat mai bine legislația și vrem să nu se mai întâmple acest lucru, în sensul în care oamenii nevinovați, care sunt de bună credință și și-au plătit facturile, să nu fie afectați de problemele financiare ale altuia sau de ghinionul de a avea un administrator care a fugit cu banii. Drept pentru care am imaginat o acțiune oblică și vom ținti exact în persoana care este rău-platnică, prin intermediul administratorului, toată asociația urmând să beneficieze de apă caldă și căldură, inclusiv cel care nu a plătit, pentru că, oricum, până la urmă tot va plăti", a susținut administratorul judiciar.

Mateiță a relatat o situație în care RADET a fost nevoită să debranșeze inclusiv căminul în care locuiau angajați ai Regiei.

"Asociația RADET nu a încasat bani de la toți locatarii, pentru că unii dintre ei, spre exemplu, ieșiseră la pensie sau au plecat de la RADET și, când și-au făcut fișa de lichidare, nu au informat asociația. Asociația RADET are datorii de 200 și ceva de mii de lei la RADET. Ce face RADET? Dă în judecată Asociația RADET, câștigă și începe executarea silită. Mai mult, le oprește căldura. Deci angajații RADET opresc căldura tuturor celor care locuiesc în cămin pentru că Asociația RADET, care nu a colectat bani de la niște persoane, nu a plătit", a arătat reprezentantul RomInsolv.

Situația s-a rezolvat după ce ceilalți locatari din cămin și-au asumat să plătească, eșalonat, și datoriile celor care nu-și achitaseră facturile, a adăugat Mateiță.

Sursa: Agerpress

http://www.banknews.ro/stire/78803_radet_nu_va_mai_debransa_consumatorii_care_au_datorii_la_caldura_si_apa_calda_administrator.html