BankNews.ro - The Business Republic

Grupul Garanti a înregistrat cel mai bun semestru în România
Finante-Banci | Data Publicarii: 20-08-2019

Cu un profit de 98 milioane lei, Grupul Garanti, unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare de pe piața locală, care reunește Garanti Bank, Garanti Leasing și Garanti Credite de Consum, a înregistrat cel mai bun semestru al său în românia, pe fondul managementului eficient al portofoliului de credite și eficienței operaționale.

Astfel, în primele șase luni ale acestui an, Garanti a înregistrat un profit net consolidat de aproape 100 milioane lei, cu aproximativ 25 de procente mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea, s-a înregistrat și o creștere cu 4,5% a volumului total al activelor care în prezent au ajuns să depășească suma de 12 miliarde lei.

“Strategia noastră eficientă și riguroasă a determinat performanțe foarte bune în prima jumătate a anului. Suntem în linie cu obiectivele propuse pentru 2019 și avem toate premisele să înregistrăm rezultate excelente până la finalul anului. Avem un angajament pe termen lung pe piața din România și vom continua să aducem plus valoare în viețile clienților noștri, în evoluția industriei financiare și a economiei locale per ansamblu”, a declarat Ufuk Tandoğan, CEO al Grupului Garanti România.

Din grupul Garanti fac parte o serie de branduri de renume, deja, pe piața din România. La nivel individual, Garanti Bank a înregistrat în această perioadă mai sus amintită un profit net de 77,6 milioane lei, puțin peste 20% decât profitul înregistrat în primele șase luni ale anului trecut.

Celelalte două instituții nebancare care aparțin de același grup, cu activități de leasing și credite de consum, au înregistrat de asemenea profituri semnificativ mai mari, de 20,3 milioane lei în primele șase luni ale anului 2019.

Grupul Garanti România este deținut de către Garanti BBVA, a doua cea mai mare bancă privată din Turcia și una dintre cele mai importante instituții financiare ale Europei. Per total, la nivel european, grupul a obținut venituri nete consolidate de peste 560 milioane euro în primul semestru al acestui an, dispunând de active de peste 64 miliarde euro.

http://www.banknews.ro/stire/88340_grupul_garanti_a_înregistrat_cel_mai_bun_semestru_în_românia.html