BankNews.ro - The Business Republic

Proiect pilot FlixBus: Autocare echipate cu panouri solare
Mediu | Data Publicarii: 18-02-2020

Poluarea și emisiile de CO2 sunt și vor fi în continuare una dintre cele mai mari preocupări ale companiilor care își doresc implicarea din ce în ce mai mult în procesul de re-ecologizare al planetei și de reducere a surselor de emisii nocive. În acest sens, FlixBus, una dintre cele mai mari companii de transport de persoane face un pas înainte, un pas major, introducând prin intermediul unui proiect pilot, primul autocar dotat cu panouri solare care va opera pe ruta internațională Dortmund - Londra. Energia solară va fi astfel utilizată pentru toate dispozitivele electronice din autocar, emisiile de CO2 generate de o călătorie reducându-se astfel considerabil.

Panourile solare vor oferi căătorilor acces la electricitate generată de energia solară, primul test efectuat de partenerul de transport din Olanda și compania de tehnologie TRAILAR semnalând o reducere a consumului de combustibil cu 7%.

Plăcile solare au fost instalate pe acoperișul autoarului. Subțiri și ușoare, acestea previn rezistența aerului în vreme ce controlorul de sarcină amplasat pe acestea poate comunica cu alternatorul din autocar care încarcă bateria vehicolului. S-au economisit în acest sens, în perioada de teste, aproximativ 1,7 litri de combustibil la fiecare 100km ceea ce la distanțe medii de 600 de km pe zi, poate însemna un consum mai mic cu 10 litri în fiecare zi.

În cadrul proiectului pilot, FlixBus lucrează cu compania britanică Trailar, companie ce oferă soluții de transport inovatoare menite să reducă impactul pe care vehiculele le au asupra mediului. FlixBus colaborează de asemenea cu transportatori locali care operează curse zilnice precum compania de transport olandeză Kupers Touringcars din Limburg.

„Suntem foarte mândri că autocarul nostru participă în acest proiect pilot internațional care va reduce impactul climatic al călătoriilor cu autocarul pe distanțe lungi. Suntem încântați că putem oferi călătorilor noștri un mod de a călători inovator”, a declarat directorul Kupers Touringcars, Bert Fonteijn. FlixBus, Trailar și Kupers vor evalua în mod constant rezultatele testelor din programul pilot pentru a îmbunătăți eficiența acestuia.

„Ne propunem să călătorim cât mai neutru din punct de vedere climatic și să oferim posibilitatea de a călători într-un mod ecologic cât mai multor oameni. Acest proiect pilot cu panouri solare este doar una dintre inițiativele și proiectele ecologice pe care le oferim călătorilor. Pe baza rezultatelor inițiale, vom evalua în ce măsură vom extinde aceste proiect la cât mai multe autocare din rețeaua noastră”, a explicat Jesper Vis, managing director pentru FlixBus Benelux.

http://www.banknews.ro/stire/88493_proiect_pilot_flixbus_autocare_echipate_cu_panouri_solare.html