Arhiva » August 2023 » 08 August 2023

Toate stirile publicate in data de 08 August 2023 | 3 de inregistrari

  • Opinie Deloitte: Cresterea riscului legat de lantul de aprovizionare si sectorul bancar

    Tranziția către noua ordine mondială bazată pe mai mulți poli a generat și o tendință de reversare a acestui proces de globalizare în domeniul comerțului internațional. Acest lucru a condus la o creștere din ce în ce mai mare a riscurilor legate de lanțul de aprovizionare. De asemenea, analizăm de cele mai multe ori impactul acestor riscuri asupra unor grupe specifice de mărfuri sau a unor industrii specifice, neluând în calcul implicațiile lanțului de aprovizionare asupra serviciilor financiare și a participanților săi deși, aceasta este probabil industria cu cel mai mare grad de globalizare.

  • Flix lansează primele curse către Finlanda, conectând toate țările continentale din UE

    Compania care operează cea mai mare rețea de autocare interurbane din Europa, FlixBus, a lansat începând cu data de 27 iulie primele sale curse către Finlanda. Autocarele verzi vor conecta Polonia, mai precis Varșovia, cu localitatea Vaasa din Finlanda, oferta incluzând și o conexiune cu feribotul de la Talin la Helsinki. Prin intermediul acestei noi linii de transport, FlixBus va conecta nouă orașe finlandeze cu Europa Centrală.

  • Opinie Deloitte: Dilema momentului in consolidarea fiscal-bugetara: reteta insuccesului sau calea catre echilibrul real?

    La fel ca și în anii anteriori, discuțiile despre consolidarea fiscal-bugetară apar de cel puțin două ori pe an, înainte de elaborarea bugetului și după o perioadă de execuție de aproximativ șase luni când, pe fondul încasărilor sub program și sub amenințarea ratării țintei de deficit bugetar, reprezentanții autorităților și ai altor instituții financiare ori al mediului de afaceri, expun posibile soluții care să ajute la echilibrarea bugetară.