Arhiva » Decembrie 2021 » 15 Decembrie 2021

Toate stirile publicate in data de 15 Decembrie 2021 | 3 de inregistrari

  • Punct de vedere EY Romania: Cadourile de Craciun – intre traditie si fiscalitate

    În mod tradițional, ultima lună a anului este și luna bilanțurilor, a pregătirilor pentru sărbătorile de iarnă și nu în cele din urmă, a planurilor pentru anul care urmează. Decembrie este pe de altă parte și luna recunoștinței iar companiile doresc ca an de an, în perioada sărbătorilor, să își arate recunoștința față de parteneri și clienți pentru încredere și colaborare față de angajați și așa mai departe.

  • Sondaj PwC: Doar una din patru organizații știe acum care sunt competențele necesare angajaților în viitor Inbox

    Potrivit sondajului Future Work and Skills 2021 realizat de PwC în luna septembrie în rândul a a circa 4.000 de directori generali și de HR din 28 de industrii și 26 de state, doar una din patru companii cunoaște acum abilitățile care vor fi necesare angajaților lor în viitor ca urmare a schimbărilor tehnologice. De asemenea, deși acum le este dificil să numească competențele care vor fi necesare în viitor, majoritatea directorilor de companii, 60% dintre aceștia mai precis, consideră ca fiind importantă identificarea acestora.

  • Opinie Deloitte - OCDE: procedura amiabilă pentru soluționarea disputelor fiscale, slab utilizată în România

    Oriunde în lume, companiile pot contesta deciziile de impunere emise de autorități atunci când consideră că aceste decizii contravin acordurilor sau convențiilor de evitare a dublei impuneri. Acestea pot de cele mai multe ori apela la soluția amiabilă de soluționare a disputelor, o procedură care potrivit lui Ciprian Gavriliu, partener și Corina Augustin, consultant senior prețuri transfer în cadrul Deloitte România, este foarte puțin utilizată la noi în țară. Cei doi se bazează pe cele mai recente date publicate de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică referitoare la anul 2020.