Arhiva » Februarie 2023 » 10 Februarie 2023

Toate stirile publicate in data de 10 Februarie 2023 | 3 de inregistrari

  • Comunicat de presă: Studiu: 39% dintre angajați și candidați primesc cel puțin o ofertă nouă de job în fiecare lună, iar 74% sunt abordați de recrutori de câteva ori pe an

    Anul care a trecut, 2022, a fost unul dintre cei mai buni din toate punctele de vedere pentru candidați și angajați prin prisma numărului mare de joburi disponibile în piață dar și a eforturilor pe care angajatorii le-au făcut pentru a atrage și a reține oameni noi. Au crescut salariile, s-au diversificat pachetele de beneficii extrasalariale, flexibilitatea legată de programul de muncă a devenit o certitudine. Astfel, potrivit celui mai recent studiu realizat la nivel global de The Network, Boston Consulting Group și eJobs România, aproape 70% dintre respondenți simt că piața muncii continuă să le fie favorabilă, că balanța este puternic înclinată în favoarea lor în negocierile pe care le au cu angajatorii.

  • Studiu EY: Cele mai mari 500 de afaceri de familie din lume și-au crescut veniturile cu 10% pe fondul încetinirii economiei mondiale

    Conform indexului afacerilor de familie 2023, cele mai mari 500 de astfel de intreprinderi familiale se dezvoltă mai rapid decât economia globală. Acestea generează venituri de peste opt trilioane de dolari la nivel global, angajând 24,5 milioane de oameni în 47 de jurisdicții din întreaga lume. Cu alte cuvinte, intreprinderile familiale sunt la un nivel suficient de ridicat pentru a putea fi considerate cea de-a treia cea mai mare economie mondială ca venituri, după Statele Unite ale Americii și China. Studiul pe baza căruia este compilat acest index este realizat o dată la doi ani de EY și Universitatea din ST. Gallen, fiind un clasament al celor mai mari 500 de afaceri de familie din lume, în funcție de veniturile anuale.

  • Analiză EY România: Evoluția pieței românești de fuziuni și achiziții în 2022

    258 de tranzacții au fost înregistrate în cursul anului trecut pe piața de fuziuni și achiziții (M&A) locală. Valoarea totală a acestora a fost de 6,6 miliarde USD, sumă ce reprezintă o creștere de 26% față de anul 2021 ca număr de tranzacții, respectiv 10% din punct de vedere al valorii.