Arhiva » Ianuarie 2023 » 09 Ianuarie 2023

Toate stirile publicate in data de 09 Ianuarie 2023 | 4 de inregistrari

  • EY România - Iulia Bratu, Partener - Piața globală a IPO-urilor a trecut de la recorduri, la o scădere drastică - comunicat de presă

    Anul 2021 a fost un al al recordurilor pe piața globală de IPO-uri. Lucrurile au luat însă o turnură neașteptată în direcția inversă în anul 2022, an în care am consemnat doar 1333 de IPO-uri care au cumulat 179,5 miliarde de dolari. Consemnăm astfel o scădere de 45% în ceea ce privește numărul de tranzacții și de 61% în ceea ce privește încasările de la un an la altul (2021 comparativ cu 2022). Din cauza evaluării reduse a scăzut și dimensiunea medie a unei tranzacții dar am avut parte și de performanțe slabe ale pieței bursiere. Astfel, conform studiului EY Global IPO Trends 2022, în anul care a trecut nu au mai avut loc lansări de IPO-uri mari.

  • Aspecte practice cu privire la redirecționarea impozitului pe profit sau al microintreprinderilor

    Nu cu mult timp în urmă am semnalat intrarea în vigoare a OPANAF nr. 1679/2022 în urma căruia plătitorii de impozit pe profit și microintreprinderile pot solicita redirecționarea unor sume din impozitul datorat statului român prin depunerea formularului 177 (Cerere privind redirecționarea impozitului pe profit/impozitului pe veniturile microintreprinderilor”). Contribuabilii pot face acest lucru în termen de șase luni de la termenul legal de depunere a declarației anuale pe profit, respectiv pe veniturile microintreprinderilor aferente trimestrului al patrulea.

  • Undelucram.ro, cea mai mare comunitate pentru angajați din România, vizează 400.000 de euro pe SeedBlink pentru a continua extinderea regională și dezvoltarea tehnologiei AI

    Undelucrăm.ro, cea mai mare comunitate online a angajaților din România și-a propus atragerea de 400.000 de euro prin intermediul platformei europene de co-investiții în startup-uri de tehnologie, SeedBlink. În total, platforma va avea nevoie de 1 milion de euro, sumă destinată extinderii la nivel regional, deci internațional al Undelucrăm dar și dezvoltarea tehnologiilor proprii de inteligență artificială. 1 milion de euro este și totalul la finalul rundei.

  • eJobs: Care au fost cele mai căutate profiluri de candidați în 2022

    Anul 2022 a consemnat un record istoric pentru platforma eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare din România, cu peste 420.000 de locuri de muncă noi publicate în perioada ianuarie - decembrie. Pe lângă acest record, consemnăm însă și revenirea în prim plan a unor domenii care au avut parte de încetiniri în perioada pandemiei de Covid-19, în anii 2020 și 2021 precum turismul, horeca, organizarea de evenimente sau industria alimentară.