Arhiva » Iulie 2006 » 04 Iulie 2006

Toate stirile publicate in data de 04 Iulie 2006 | 40 de inregistrari

  • Cele mai valoroase branduri din lume

    Topul, intocmit anual de Millward Brown, cuprinde cele mai puternice 100 de branduri la nivel mondial, clasificate din punct de vedere financiar. Din primele zece branduri ierarhizate, cele mai multe apartin companiilor americane...

  • Masini poluante, taxe mai mari

    Taxele percepute, de la 1 ianuarie 2007, la inmatricularea autoturismelor vor creste gradual, peste valorile stabilite initial de Ministerul Finantelor prin Codul Fiscal, majorarea fiind in functie de gradul de poluare al masinii si de vechimea acesteia, au decis, deputatii.

  • Companiile de utilitati, scoase la vanzare prin intermediul BVB

    Ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, si-a aratat marti disponibilitatea ca o serie de companii romanesti de utilitati sa fie privatizate prin intermediul platformei de tranzactionare a Bursei de Valori Bucuresti.

  • Europa, interesata de un acord in domeniul energetic cu Rusia

    Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene, a declarat recent ca a cerut statelor membre UE sa dea Bruxellului mandat de a negocia cu guvernul Rusiei. Uniunea Europeana vrea sa atraga Rusia in schimburi libere in domeniul sectorului energetic.

  • BNR are mai putini bani

    Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei au continuat sa scada in luna iunie in urma platilor in contul datoriei externe si au ajuns la 18,177 miliarde de euro, cu 35,7 milioane de euro mai putin decat la finele primelor cinci luni, conform datelor bancii centrale.

  • Oferta publica initiala a Transelectrica, suprasubscrisa de aproape 6,5 ori

    Dupa ce Transelectrica a pus in vanzare, in peroada 14-28 iunie, aproximativ 7,33 milioane de actiuni la un pret de 16,8 lei pe titlu, investitorii au depus oferte pentru 47,38 milioane de actiuni, in valoare totala de 796,08 milioane de lei.

  • Gazprom face o noua demonstratie de forta

    Din cauza pozitiei monopoliste privilegiate, compania Gazprom a majorat cu 45% costurile livrarii de gaz catre Republica Moldova pentru ca nu a acceptat sa vanda gigantului rus actiunile pe care statul moldovean le detine la compania de stat "Moldova – gaz".

  • Importam foarte mult...

    Deficitul comercial al Romaniei a fost de aproximativ 3,5 miliarde de euro in primele cinci luni ale acestui an, in crestere cu 52,17% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor Institutul National de Statistica (INS).

  • Cota redusa de TVA ramane la 9%

    Comisia de Buget – Finante a Camerei Deputatilor a respins in cursul sedintei de luni scaderea cotei reduse a TVA de la 9% la 7%. De asemenea, Comisia a respins si un amendament referitor la includerea produselor alimentare de baza in categoria celor taxate cu cota redusa.

  • Speculatorii de pe Bursa vor fi in continuare discriminati

    Comisia de Buget-Finante din Camera Deputatilor a aprobat in sedinta de luni modificarea prevederii privind impozitarea diferentiata, in functie de perioada de detinere, a castigurilor obtinute din tranzactiile efectuate pe piata de capital.

  • Impozitul progresiv pe locuinte, aprobat in unanimitate

    In cadrul dezbaterilor privind modificarea Codului Fiscal, Comisia de Buget-Finante din Camera Deputatilor a aprobat, in cursul sedintei de luni, cu unanimitate de voturi majorarea impozitelor pentru locuintele mari.

  • Marii investitori vor fi scutiti de unele impozite

    Marii investitori ar putea fi scutiti de la plata unor ipozite pe o perioada de pana la 5 ani daca realizeaza investitii de peste 500.000 de euro. Potrivit deciziei Comisiei de Buget – Finante din Camera Deputatilor, aceasta categorie de investitori ar putea fi scutita de la plata impozitelor pe cladiri si teren datorate consiliilor locale.

  • Spatiu de birou in Capitala, 2000 euro/mp

    Specialistii in imobiliare se asteapta ca in Bucuresti, un metru patrat de spatiu de birou intr-o cladire de clasa A sa ajunga in acest an la 2000 de euro, la vanzare, cu 200 de euro mai mult fata de anul precedent. Chiar daca in urma cu 3 ani proiectele imobiliare se vindeau cu randamente de 12-13%...

  • Introducerea impozitului agricol se amana cu un an

    Comisia de Buget-Finante a Camerei Deputatilor a decis in sedinta de luni sa amane cu un an introducerea impozitului agricol. Membrii Comisiei au hotarit astfel ca implementarea cotei de 2% aplicata veniturilor banesti sa fie realizata incepand cu anul 2008...

  • Scutirea de la plata profitului reinvestit, un stimulent inutil

    Comisia de buget-finante din Camera Deputatilor a hotarit in cursul sedintei de luni sa nu scuteasca antreprenorii de la plata impozitului pe profitul reinvestit. Astfel, companiile vor continua sa plateasca un procent de 16% pe profitul reinvestit.

  • Productia de petrol a Rusiei, nivel record in iunie

    Productia de petrol a Rusiei s-a redresat dupa scaderea inregistrata iarna trecuta, atingand trecuta un maxim post-sovietic, de 9,69 milioane de barili pe zi, a anuntat luni Ministerul Energiei, transmite Reuters. Fata de perioada iunie 2005, productia de petrol din luna iunie a acestui an inregistrat o crestere...

  • Seres a renuntat sa cumpere actiuni Transelectrica, de teama speculatiilor

    Ministrul economiei, Codrut Seres a renuntat sa mai cumpere actiuni Transelectrica dupa ce mai multe case de avocatura i-au atras atentia ca achizitia ar lasa loc speculatiilor

  • Rezervele internationale ale BNR se cifreaza la aproximativ 20 mld. euro

    Rezervele internationale ale Bancii Nationale a Romaniei (valute plus aur) s-au situat, la finele lunii iunie, la 19,76 miliarde euro, a anuntat, marti, BNR.

  • Raiffeisen Bank ofera credite pentru IMM cu dobanda promotionala

    Raiffeisen Bank ofera credite in lei pentru intreprinderile mici si mijlocii din localitati sub 50.000 de locuitori

  • Rezervele internationale ale BNR in scadere

    La finele lunii iunie 2006 rezervele valutare la Banca Nationala a Romaniei se situau la nivelul a 18.177,0 milioane euro. Reducerea de 35,7 milioane euro inregistrata in luna iunie 2006 a fost rezultatul urmatoarelor operatiuni

  • Raiffeisen Banca pentru Locuinte inaugureaza la Cluj o noua reprezentanta

    Raiffeisen Banca pentru Locuinte inaugureaza astazi sediul din Cluj,  continuand astfel, seria inaugurarilor de reprezentante Raiffeisen Banca pentru Locuinte  din  afara Bucurestiului, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Noul sediu al bancii se afla in strada 21 Decembrie, nr. 104, etaj 4 (Maestro Center). Strategia de dezvoltare a bancii a vizat inca de la inceput deschiderea de reprezentante in principalele orase din tara, potentialul zonei fiind principalul atuu in alegerea locatiilor.

    “Atentia acordata clientilor si calitatea serviciilor stau la baza

  • Romexterra Bank deschide doua noi unitati teritoriale

    In luna iunie, Romexterra Bank a inaugurat doua noi unitati teritoriale, respectiv Agentia Targu Jiu si Agentia Slatina, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Agentia Targu Jiu este situata in Str.Tudor Vladimirescu nr.33, Targu Jiu, judetul Gorj. Echipa bancii poate fi contactata la numarul de telefon 0253-211323, sau pe fax la numarul 0253-211325. Agentia Slatina este situata in B-dul Alexandru Ioan Cuza, bl.S15, Slatina, judetul Olt. Echipa unitatii teritoriale poate fi contactata la numerele de telefon 0249-410441 / 0249-410442, sau fax 0249-410443.

    Ambel

  • Gazul si energia, in curand pe bursa

    Ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, a declarat marti ca vor urma si alte societati din portofoliul MEC care vor fi listate la bursa

  • Global Finance strange inca 150 mil. euro pentru investitii in Balcani

    Compania greceasca de gestionare de fonduri de investitii, Global Finance, a anuntat ca va atrage pana in toamna inca 150 milioane euro in fondul de investitii existent de 197 milioane euro, destinat achizitiilor de companii mari din sud-estul Europei, pe care il administreaza, potrivit

  • ING: Piata asigurarilor de viata nu depinde de deducerea a 200 euro

    Eventuala deducere a primelor de asigurari de viata din impozitul pe venit, nu ar impulsiona foarte mult piata asigurarilor de viata, pentru ca suma care se scade este prea mica, a declarat, marti, pentru NewsIn, directorul de vanzari al ING Asigurari de Viata, Cristian Motca. "Desi

  • Oferta publica de actiuni Transelectrica a fost suprasubscrisa de 6,46 de ori

    Oferta publica primara de actiuni organizata de operatorul national de transport al energiei electrice, Transelectrica, in perioada 14-28 iunie, a fost suprasubscrisa la un nivel de 646%, a anuntat directorul pentru strategie, cooperare internationala si piata de capital al companiei,

  • Bancile romanesti pot prelua modele mai ieftine de evaluare a riscurilor

    Bancile romanesti mai au timp, in acest an, sa-si adapteze operatiunile la cerintele acordului Basel II, care are si abordari mai simple, care pot fi aplicate in Romania, la costuri mai mici, a declarat, marti, un consilier al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

  • Tranzactiile pe Rasdaq au depasit un milion de lei

    Valoarea tranzactiilor efectuate, marti, pe piata Rasdaq s-a dublat, de la 563.529 lei, la sfarsitul sedintei de luni, la 1,095 milioane lei (307.947 euro), dar actiunile listate s-au ieftinit in medie cu 0,47%, informeaza Rompres. Noul administrator al ABN Amro Romnia a depus o garantie

  • Volum de circa 47,7 milioane lei, la bursa de la Sibiu

    La bursa sibiana a derivatelor cea de-a doua sesiune de tranzactionare a lunii iulie a continuat cu linia ascendenta, fiind incheiate 2.908 tranzactii insumand peste 27.100 contracte futures, total ce l-a depasit cu 25 la suta pe cel din toata luna iulie 2005, informeaza Rompres.

  • ING Asigurari tinteste segmentul populatiei cu venituri medii

    Compania de asigurari ING Asigurari a lansat astazi un pachet de protectie financiara pentru intreaga familie, numit Smart, care acopera riscul de deces, interventii chirurgicale si spitalizare din accident, a declarat, Cristian Motca, director de vanzari al companiei. Polita de asigurare

  • Raiffeisen atrage IMM-urile printr-o dobanda promotionala

    Raiffeisen Bank ofera credite in lei cu o dobanda promotionala pentrufirmele mici si mijlocii (IMM-uri) din localitati sub 50.000 de locuitori, potrivut unui comunicat al bancii. Dobanda promotionala practicata in perioada iulie-octombrie este Bubor (1 luna) la care se adauga 0,5%

  • Semanatoarea va fi retrasa de la tranzactionarea la BVB

    Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat, marti, retragerea de la tranzactionare a actiunilor societatii Semanatoarea, informeaza un comunicat al institutiei remis Rompres. Decizia CNVM a fost luata in urma solicitarii actionarului majoritar al companiei Semanatoarea,

  • SIF-urile au tinut iarasi capul de afis la Bursa de Valori

    Bursa de Valori Bucuresti a inregistrat in sedinta de marti o noua zi de crestere  dupa o evolutie similara sedintei de luni astfel incat nici unul dintre indicii bursieri nu a inregistrat o crestere mai mica de 2%. Dupa o apreciere de peste 5,5% in sedinta de ieri, BET-FI...

  • Romania inaintea Ungariei la adoptat euro

    Romania si Bulgaria ar putea adopta euro inaintea Ungariei, tara care se confrunta cu un deficit bugetar destul de important, a declarat la Londra, directorul asociat la compania de rating Standard & Poor´s, Kai Stukenbrock.

  • Numarul marilor contribuabili a scazut cu 567 de firme

    Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC), institutie aflata in subordinea ANAF, va monitoriza incepand cu data de 1 iulie un numar de numai 867 de companii, cu 567 mai putin dacat in 2005. Scaderea survine ca urmare a modificarii criteriilor de selectie...

  • "Nationalismul farmaceutic" condamnat de marii producatori

    O directiva a industriei farmacutice a criticat cresterea tendintei de nationalism in sectorul medicamentelor, aceasta atitudine fiind vazuta ca o amenitare a eficientei economice, inovatiilor medicale si imbunatatirii vietii pacientilor.

  • Piata auto chineza, mina de aur pentru marii producatori

    General Motors, cel mai mare producator de automobile din lume, si-a consolidat pozitia in China in prima jumatate a lui 2006. GM, care a ajuns din urma producatorul german Volkswagen anul trecut, a devenit principalul vanzator de automobile din China...

  • Vodafone a primit un milion de numere de telefon de la ANRC

    Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) a anuntat ca a alocat un milion de numere noi pentru operatorul de telefonie mobila Vodafone si 10.000 de numere pentru RomTelecom...

  • China limiteaza expansiunea marilor lanturi de magazine

    Guvernul chinez va introduce, in acest an, legi privind reglementarea expansiunii marilor lanturi de magazine, insa aceasta masura ar putea afecta si retailerii straini, a precizat ziarului China Business News Ministerul Comertului.

  • RCA-ul se scumpeste in fiecare luna

    Asigurarea obligatorie auto de raspundere civila (RCA) se scumpeste in fiecare luna, incepand cu iulie, pentru politele incheiate pe cel putin sase luni, intrucat incepand de anul viitor va suplini si asigurarea auto obligatorie in strainatate, Cartea Verde. Drept urmare, o serie de firme de asigurari, precum Asirom sau Omniasig, incearca sa-si astraga c