Arhiva » Iulie 2006 » 06 Iulie 2006

Toate stirile publicate in data de 06 Iulie 2006 | 35 de inregistrari

  • Razboiul pentru clienti poate zgudui nivelul dobanzilor

    Analistii bancari prevad o majorare a dobanzilor in lei cu maximum un punct procentual, ca urmare a deciziei de saptamana trecuta a bancii centrale de a majora, atat rata dobanzii de politica monetara cu 0,25 puncte pana la 8,75%, cat si rezerva minima obligatorie la lei cu patru puncte pana la 20%.

  • BNR vrea sa dezumfle balonul imobiliar

    Adrian Vasilescu: "Banca Nationala a Romaniei este obligata sa intervina pe piata imobiliara, intrucat aceasta piata este instabila si are fluctuatii nefiresti"

  • BCR Leasing devine BCR Leasing IFN si isi modifica strategia de extindere

    Adunarea Generala a Actionarilor BCR Leasing va discuta, in sedinta din 20 iulie, schimbarea denumirii societatii in BCR Leasing IFN (Institutie Financiara Nebancara) si modificarea strategiei de extindere teritoriala, a anuntat compania intr-un comunicat publicat, joi, in Monitorului

  • Creditul in valuta ameninta stabilitatea financiara a Romaniei

    Riscul creditarii ramane principala amenintare pentru stabilitatea financiara a Romaniei, pentru ca o mare parte din imprumuturi sunt acordate in valute, in special in euro, se arata intr-un raport publicat, marti, de Banca Central Europeana (BCE).

  • Impozitele, Transelectrica si investitorii straini au miscat Bursa in iunie

    Discutiile legate de modificarea Codului fiscal, oferta publica primara de vanzare initiata de Transelectrica si evolutia negativa a burselor regionale au fost principalii factori care au afectat cursul actiunilor listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), sunt de parere analistii pietei bursiere.

  • Tribunalul Bucuresti opreste delistarea companiei Asirom

    Delistarea de pe piata bursiera a societatii de asigurari Asirom, hotarata in luna martie de Adunarea Generala a Actionarilor, a fost suspendata saptamana trecuta de catre Sectia Comerciala a Tribunalului Bucuresti, informeaza un comunicat al fondului de investitii QVT Fund LP, actionar

  • Fondul Proprietatea, din lac in put

    Noul presedinte al Fondului Proprietatea, Alexandru Paunescu, a ajuns sub tirul acuzelor ca si predecesorul sau Nicolae Ivan, destituit pentru lipsa de transparenta.

  • Volum de circa 47,7 mil. lei la bursa de la Sibiu

    La bursa sibiana a derivatelor cea de-a doua sesiune de tranzactionare a lunii iulie a continuat cu linia ascendenta, fiind incheiate 2.908 tranzactii insumand peste 27.100 contracte futures, total ce l-a depasit cu 25% pe cel din toata luna iulie 2005, informeaza Bursa Monetar Financiara

  • Creditele in valuta, un risc pentru bancile romanesti

    Potrivit unui raport la Bancii Centrale Europene (BCE), cresterea accelerata a creditelor in valuta inregistrata in ultimii ani ar putea determina o serie de riscuri pentru banci si pentru stabilitatea macroeconomica a Romaniei.

  • Parazitarea brandurilor

    Pe o piata tot mai aglomerata, companiile rezista cu greu fara o imagine buna. Acest lucru inseamna investirea unor sume colosale in promovarea produselor si transformarea lor in branduri de succes. Alte firme aproape ca nu pot rezista tentatiei de a-si ataca concurentul...

  • Pretul petrolului, un nou maxim istoric

    Pretul titeiului a atins miercuri un nou maxim istoric ajungand la o cotatie de 75,40 dolari pe baril. Principalele cauze care au dus pretul petrolului la aceasta valoare sunt cererea semnificativa venita din partea Statelor Unite ale Americii precum si tensiunile privind programul nuclear al Iranului.

  • AVAS a recuperat de la datornici un sfert de miliard de lei

    Presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, Razvan Orasanu a declarat ca blocarea celor 5.000 de conturi a avut efectul asteptat. “Acolo unde firmele nu platesc de buna voie, le vom pune sechestru pe bunuri"...

  • Sfarsit de glorie pentru Logan pe piata romaneasca?

    Dacia a comercializat in prima jumatate a acestui an 56.405 de vehicule pe piata romaneasca, cu 10% mai putin fata de perioada similara a anului 2005, se arata intr-un comunicat al grupului Renault. In primul semestru al anului trecut producatorul pitestean a comercializat in Romania 62.763 de unitati.

  • Mac-urile devin atractive pentru cei speriati de virusi

    Amenintarile de securitate pentru PC-urile cu Windows au crescut asa de mult incat utilizatorii iau in considerare folosirea calculatoarelor Mac, potrivit unui studiu al companiei de securitate IT, Sophos. Firma a atras atentia ca cele mai intalnite programe malefice au ca tinta calculatoarele dotate cu Windows.

  • Multinationalele dau gauri in bugetele tarilor

    Multinationalele, care beneficiaza de scutiri fiscale sau cele care trimit bani catre paradisurile fiscale, aduc guvernelor crize majore ale finantelor publice, se arata intr-un raport al Confederatiei Internationale a Sindicatelor Libere (CISL), prezentat de AFP.

  • 16% impozit pe dividente si castiguri din tranzactii valutare

    Potrivit variantei adoptate, incepand cu anul 2007, populatia va plati pentru veniturile obtinute sub forma de dividende, inclusiv sumele primite ca urmare a detinerii de titluri de participare la fondurile inchise de investitii, un impozit de 16%.

  • UE vrea alcool super accizat

    Presedintia Uniunii Europene, detinuta de la inceputul acestei luni de catre Finlanda, doreste sa armonizeze cresterea impozitelor minime aplicate alcoolului, in special in cazul bauturilor spirtoase. Conform cotidianului ABC, finlandezii prefera sa importe alcool din tari cu accize mai scazute...

  • Scadere medie de peste 2% pentru indicii bursieri

    Bursa de Valori Bucuresti a inregistrat miercuri o prima zi de scadere dupa o perioada relativ scurta, de cateva zile, de crestere. Valoarea tranzactiilor a depasit astazi 8,3 milioane de euro la un volum de peste 43 de milioane.

  • Pepsi America, stapan peste QABCL

    Pepsi America a anuntat ca a achizitionat restul de 51% actiuni din Quadrant Amroq Bottling Company Limited (QABCL), devenind astfel, singurul proprietar al subsidiarei. QABCL produce, vinde si distribuie Pepsi si alte marci ale firmei in Romania, cu drepturi de distributie si in Moldova.

  • Proiectul Dracula Park a picat

    Guvernul a anulat constituirea Parcului Turistic si de Agrement Snagov, care urma sa fie construit pe terenul complexului agrozootehnic Vlasia, judetul Ilfov, a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Oana Marinescu.

  • Testele militare ale Coreei de Nord afecteaza bursele europene

    Bursele europene au scazut dupa ce un test cu rachete al Coreei de Nord a starnit ingrijorari pe planul securitatii nationale. Acest proces a inceput pe piata asiatica. BHP Billiton si Repsol YPF SA au inregistra o scadere imediata a indicatorilor.

  • Ce modificari aduce noul Cod Fiscal

    Camera Deputatilor a aprobat ieri noul Cod Fiscal, a caror prevederi se vor aplica de anul viitor. Printre cele mai importante modificari se afla urmatoarele: impozitul pe care-l vor plati statului microintreprinderile va fi de 2% pe venit, fata de 3% in prezent; taxa de inmatriculare pentru masinile second-hand non-Euro sau care nu respecta normele de p

  • BCR te invita la cafeneaua bancara din Sibiu

    Banca Comerciala Romana (BCR) a inaugurat, joi 6 iulie, prima cafenea bancara din Sibiu, cunoscuta ca BCR - Café. Amplasat pe Str. Nicolae Balcescu, Nr. 11, in sediul Sucursalei BCR Nicolae Balcescu, noul Café beneficiaza de o pozitionare excelenta, chiar in centrul municipiului, in zona pietonala, ceea ce ii confera un avantaj deosebit pentru organizarea intalnirilor intre oamenii de afaceri, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

    „Inaugurarea, astazi, de catre BCR, a primei cafenele bancare din judetul Sibiu contribuie, alaturi de celelalte 10 unitati BCR d

  • Virus deghizat ca program Microsoft

    Compania producatoare a sistemului antivirus NOD32, ESET LLC,  a anuntat raspandirii unui nou troian din familia IRCBot. prin intermediul aplicatiilor de tip instant messenger. Ca metoda de propagare, troianul utilizeaza aplicatiile de tip instant messaging...

  • Euro a crescut la 3,61 lei pe piata interbancara

    Leul s-a depreciat, din nou, fata de moneda europeana, de aceasta data cu aproape doi bani. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat astazi un euro in crestere, cotat la 3,5989 lei, cu 197 lei vechi (0,55%) mai mult decat ieri, in contextul speculatiilor valutare din tarile din zona.

  • 23 mii de metri patrati de plaja, in vizorul DNA

    Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA) a sesizat Departamentul National Anticoruptie dupa ce dintr-un raport cerut de institutie a reiesit faptul ca peste 23.000 de metri patrati de plaja din zona Casino din Mamaia au fost vanduti, probabil, de autoritatile locale unor persoane private.

  • 1,35 milioane de lei pentru tinerii intreprinzatori

    Agentia Nationala pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC) va aloca suma de 1,35 milioane lei pentru pregatirea profesionala a tinerilor antreprenori in domeniul finantarii unei noi afaceri. Programul Start se va desfasura in trei etape, respectiv mediatizare, organizare si desfasurarea cursurilor

  • Bursa de Valori, in revenire

    Sedinta Bursei de Valori Bucuresti a consemnat joi o zi de crestere dupa ce in sedinta precedenta toti indicii bursieri cunoscusera scaderi de peste 2%. Totusi, valoarea tranzactiilor inregistrate a fost sub media din ultimele zile...

  • Profitul Loteriei merge in sali de sport si locuinte

    Guvernul a decis sa aloce aproximativ 55 de milioane de lei din profitul realizat de Loteria Romana in acest an pentru construirea de locuinte pentru tineri, sali de sport si pentru construirea obiectivelor Arena Sportiva Polivalenta si Sala Nationala Sportiva Polivalenta.

  • Amazon si-a deschis magazin de jucarii

    Amazon si Toys "R" Us pusesera bazele unei afaceri de mai multe milioane de dolari in 2000, pentru un parteneriat de 10 ani in care vanzarile jucariilor comercializate online trebuiau fi facute exclusiv prin Amazon.com...

  • Magazinele de electrocasnice iau startul in cursa pentru mediul rural

    Dupa o perioada in care lanturile de magazine de electrocasnice, electronice si IT&C au inregistrat stagnari sau scaderi ale vanzarilor, Domo a lansat un sistem de achizitionare de produse care sa functioneze in micile zone urbane sau in mediul rural.

  • BNR: Cota unica, efect neutru asupra creditului de consum

    Cota unica de impozitare nu a dus, potrivit unui raport al BNR privitor la Stabilitatea Financiara a Romaniei, la cresterea volumului de credite de consum acordate de societatile financiare bancare sau nebancare.

  • Serviciile de voce prin Internet nu vor afecta firme de telecomunicatii

    Perspectivele ratingurilor acordate companiilor europene de telecomunicatii cu o pozitie dominanta pe piata sunt stabile, iar tehnologiile noi, precum serviciile de voce prin Internet, prezinta un grad redus de amenintare pentru acest sector, reiese dintr-un raport al Moody's, preluat de Reuters.

  • Cursul de schimb a ajuns bin Laden-ul economiei romanesti

    Teama de o depreciere puternica a leului a pus stapanire pe bancheri si oameni de afaceri, in conditiile in care investitorii straini au inceput sa fuga pe pietele americane si europene care promit dobanzi mai bune, deficitul bugetar tocmai a fost majorat de la 0,9% la 2,5% iar cel comercial este in continua crestere. Astfel de conditii au determinat rec

  • Cum folosim cardul in strainatate

    “Anul acesta urmeaza sa beneficiez de o bursa in Franta, pe o perioada mai indelungata. Bursa urmeaza a mi se vira de catre statul francez intr-un cont bancar deschis in prealabil la o banca franceza agreata de ei. Avand in vedere faptul ca sunt beneficiara unui card de debit BCR Visa Clasic, va rog sa-mi spuneti in ce conditii pot realiza transfer