Arhiva » Iulie 2006 » 07 Iulie 2006

Toate stirile publicate in data de 07 Iulie 2006 | 40 de inregistrari

  • BNR: Marirea salariilor bugetare a dus la cresterea creditului

    Ponderea din PIB a economiilor populatiei este mai mare decat cea a creditelor, se arata intr-un raport BNR. De asemenea, serviciul datoriei raportat la veniturile nete incasate este inca sub nivelul european, dar in crestere rapida. Banca Nationala mai avertizeaza ca nu ar trebui

  • Registrul Comertului - asediul continua

    Camera de Comert si Industrie a Romaniei va continua demersurile pentru revenirea Registrului Comertului in cadrul sistemului cameral. Curtea Constitutionala a declarat Legea camerelor de comert neconstitutionala si a decis ca Registrul va ramane la Ministerul Justitiei. Registrul

  • Patru case de brokeraj vor sa intre in piata derivativelor din Sibiu

    Trei case de brokeraj au intrat intrat, in iunie, in ringul pietei de contracte la termen din Sibiu si alte patru au dosarele depuse pe masa board-ului Bursei Monetar-Financiare si de Marfuri (BMFMS), care le va analiza luni, a declarat pentru NewsIn, presedintele BMFMS , Teodor Ancuta. "In

  • Romania se afla pe locul 25 in Europa la asigurari

    Romania se afla pe locul 25 in Europa in ceea ce priveste veniturile obtinute din prime de asigurare, devansand tari precum Lituanua, Estonia, Letonia, Malta, Cipru sau Islanda, potrivit raportului anual pe 2005 al Comite Europeen des Assurances (CEA), informeaza NewsIn Romania se

  • ING majoreaza`dobanzile la depozitele in lei

    ING Bank a majorat, incepand de miercuri, 5 iulie, cu circa 0,5% dobanzile la depozitele in lei pentru persoanele fizice si juridice, informeaza un comunicat al bancii

  • Bancile curteaza IMM-urile

    Dupa ce au ajuns la concluzia ca pe piata creditului de consum e inghesuiala, bancile au gasit o noua solutie pentru a-si majora profitul: creditul pentru micile firme. Cu dobanzi aparent generoase, multe dintre ofertele de finantare ascund sub pres comisioane consistente.

  • Cladiri de birouri intre Sofitel si Romexpo

    Compania Globe Trade Center (GTC) Romania va investi aproximativ 56 milioane euro in constructia a doua imobile de birouri de clasa A, cu o suprafata de 43.000 de metri patrati, situate in zona Pietei Presei Libere din nordul Capitalei.

  • Inmatriculari de masini, pe banda rulanta in Bucuresti

    Cele mai multe inmatriculari de masini in primul semestru al acestui an s-au inregistrat in Capitala, aproape 140.000 de vehicule, reprezentand aproximativ o treime din totalul automobilelor inscrise in toata tara.

  • Dezastrele naturale din 2005 au facut gaura bugetelor asiguratorilor

    Anul trecut, societatile de asigurari europene au platit despagubiri pentru daune produse de dezastre naturale in valoare totala de 83 de miliarde de dolari, cu aproape 40 de miliarde de dolari mai mult ca in 2004, potrivit raportului anual al Comite Europeen des Assurances (CEA).

  • La cimitir cu rabla!

    Romanii care doresc sa-si caseze masina mai veche de 12 ani in schimbul unui avans pentru una noua se pot inscrie, incepand de astazi, pe listele unuia din producatorii sau importatorii validati pentru a participa la editia din acest an a programului, a anuntat  Administratia Fondului pentru Mediu (AFM).

  • Mercedes ramane in topurile vanzarilor

    Grupul DaimlerChrysler AG, al doilea mare producator de masini de lux din lume, a raportat ca vanzarile globale din luna iulie au crescut cu 6,4% la modele noi precum Mercedes Benz M Calss si S Class Sedan. Vanzarile la brandurile Smart si Maybach au inregistrat 118.000 vehicule

  • Lucrarile la Pasajul Basarab incep in toamna

    Pentru realizarea pasajului de la Basarab, municipalitatea are nevoie de peste 50.000 de metri patrati de teren de pe Soseaua Orhideelor, Calea Plevnei, Soseaua Grozavesti, Soseaua Giulesti, Splaiul Independentei si Bulevardul Vasile Milea.

  • Cat te costa sa ridici un hotel...

    Hotelul, denumit Opera Plaza, are un numar de 52 de camere si este dotat cu aer conditionat, acces la Internet, piscina interioara, sauna, sala de masaj, parcari subterane si supraterane. In municipiul Cluj-Napoca va fi inaugurat primul hotel de cinci stele...

  • AMD si Intel lupta pentru suprematie

    Producatorul de procesoare Advanced Micro Devices (AMD) si-a aratat ingrijorarea ca vanzarile din al doilea trimestru au fost mai slabe decat se astepta, mai ales ca aceasta se petrece pe fondul scaderii preturilor la componente de catre rivalul Intel Corp. Producatorul numarul doi de cipuri estimeaza acum un recul pe al doilea trimestru de...

  • Vanzarile de valuta ale nerezidentilor, 28,5% din PIB in 2005

    Conform unui raport al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) cu privire la stabilitatea financiara, vanzarile de valuta ale nerezidentilor au insumat anul trecut aproximativ 22,5 miliarde euro, reprezentand 28,5% din Produsul Intern Brut.

  • Cozile de la farmacii, o amintire?!

    In aceasta toamna, un nou sistem de compensare a medicamentelor, al patrulea in ultimii doi ani, va fi implementat cu scopul de a imbunatati accesul populatiei la medicamente compensate si gratuite, astfel incat sa dispara "cozile interminabile din fata farmaciilor", a spus secretarul de stat, Vlad Anton Iliescu.

  • Ieftiniri sau scumpiri la autoturismele de import "second hand" sau noi

    In vama, de la inceputul lunii iulie, valoarea pentru masinile noi importate cu o capacitate cuprinsa intre 1.100 cmc si 3.000 cmc a scazut, in timp ce pentru cele cu o capacitate de pana in 1.100 cmc cat si pentru cele peste 3.100 cmc valoarea s-a majorat.

  • Victorie insemnata a producatorilor de tigari

    Curtea Suprema din Florida a refuzat sa dea curs pedepsei de 145 milioane dolari impotriva producatorilor de tutun, acuzati ca sunt raspunzatori de comercializarea unor produse periculoase. Aceasta a fost considerate o mare victorie a industriei tutunului.

  • Romania se promoveaza peste hotare cu 8 mil. de lei

    Bugetului Agentiei pentru Strategii Guvernamentale va fi dublat prin alocarea unei sume suplimentare de 4 milioane de lei, pentru promovarea imaginii Romaniei peste hotare, a decis Guvernul. Cu toate acestea Agentia nu a primit pana in prezent nicio solicitare de finantare...

  • Cum si cat folosesc bancile publicitatea online in strategia de marketing si publicitate

    Majoritatea marilor companii din Romania au avut cel putin o experienta

  • BRD Sogelease a fost certificata ISO 9001:2000

    Recent, BRD Sogelease a fost certificata ISO 9001:2000 de catre Societatea

  • La romani, haina "de firma" face pe om!

    Peste jumatate dintre romani cumpara haine pentru reprezentativitatea marcii, procent cu mult mai ridicat decat in tari europene ca Spania, Polonia sau Belgia, potrivit unui studiu realizat de compania germana de cercetare GfK.

  • Ambalajul poate dubla vanzarile

    Desi este prima lor sansa de a face o buna impresie, pentru multe companii designul ambalajului este, mai degraba, o problema secundara. Designerii de ambalaj sunt chemati in ultimile momente, considerandu-se costul produsului ca factor hotarator.

  • Banii capsunarilor au acoperit 62% din deficitul de cont curent

    Conform datelor prezentate de Banca Nationala a Romaniei, cele peste 4,336 de miliarde euro trimise in tara de romanii care lucreaza peste hotare au acoperit, anul trecut, aproape doua treimi din deficitul de cont curent de 6,981 miliarde euro.

  • Noul Cod vamal, o "scurtatura" spre UE

    Noul Cod vamal si Regulamentul vamal preiau aproape in totalitate prevederile legislatiei Uniunii Europene in domeniu. Dupa aderarea Romaniei, actualele taxe vamale inceteaza sa se mai aplice, acordurile de liber schimb isi inceteaza valabilitatea si intra in vigoare legislatia comunitara.

  • Top Fonduri mutuale 7.07.2006

    BaniiNostri.ro a inaugurat un top dedicat fondurilor monetare, de obligatiuni, diversificate si de actiuni. Site-ul nu isi asuma raspunderea daca intre valorile prezentate de noi si cele afisate de societatile ce administreaza fondurile exista diferente.

  • Aurul negru, un nou record istoric

    Petrolul a stabilit vineri un nou record la bursa de la New York, fiind cotat la 75,42 dolari per baril, in crestere cu 28 de centi comparativ cu valoarea inregistrata joi seara. Aceasta majorare a fost determinata atat de cresterea cererii mondiale de combustibili cat si de incertitudinile geopolitice...

  • Tricoul castigator al Mondialului

    Romania s-a calificat totusi la cea mai importanta competitie fotbalistica a lumii. Cu 1,5 milioane de tricouri fabricate la Arad. Manitoba Tex livreaza imprimeuri oficiale FIFA, comandate de retailerul german Karstadt. Pretul la cumparator porneste de la 15 euro bucata.

  • ATM-urile elibereaza in continuare si lei vechi

    Chiar daca, potrivit legii, incepand cu 1 iulie toate operatiunile financiare se deruleaza numai in moneda noua, iar bancnotele vechi vor fi retrase progresiv din circulatie, automatele bancare (ATM) vor fi alimentate in continuare si cu lei vechi...

  • Romania este un caz atipic: patronate sarace si sindicate bogate

    In Romania miscarile patronale sunt sarace, iar cele sindicale sunt bogate, ceea ce reprezinta o situatie atipica, a declarat pentru NewsIn, secretarul general al Organizatiei Internationale a Patronatelor (OIP), Antonia Penalosa.

  • Tesoro Corp cumpara Lyondell-Citgo LP

    Rafinaria Americana Tesoro Corp, este in tratative pentru cumpararea rafinariei Lyondell-Citgo LP a carei productie este de 270.000 barili pe zi, intr-o afacere evaluata la 4 miliarde de dolari sau chiar mai mult, potrivit unor surse apropiate negocierilor.

  • Banca Romexterra, vanduta bancii ungare MKB

    Reprezentantii bancii ungare MKB si actionarii bancii romanesti Romexterra Bank au semnat primele acte care permit inceperea preluarii pachetul majoritar de actiuni ale bancii romanesti, a confirmat Liviu Luca, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere Petrom.

  • Banca Transilvania si-a majorat capitalul la 360,9 mil. lei

    Banca Transilvania a incasat 120,82 milioane lei in urma subscrieri a 345,21 milioane de actiuni emise de banca in procesul de majorare de capital social, care a ajuns la 360,9 milioane lei, a informat un comunicat transmis, vineri, de conducerea bancii catre Bursa de Valori Bucuresti.

  • Doi noua sucursale ale Piraeus Bank

    Piraeus Bank a anuntat in Monitorul Oficial de marti infiintarea unei sucursale la Galati, iar in cel de joi, infiintarea inca unei sucursale la Craiova, actiunea facand parte din planul de extindere al bancii pe acest an.

  • Lichiditate record pe piata derivatelor, la bursa de la Sibiu

    Pe piata sibiana la termen, prima saptamana din luna iulie a coincis cu o adevarata explozie a volumului de tranzactionare, care a atins cote record atat ca lichiditate, cat si ca valoare, informeaza un comunicat transmis de Bursa Monetar Financiara si de Marfuri de la Sibiu (BMFMS).

  • Consiliul Concurentei analizeaza preluarea RCI Leasing

    Consiliul Concurentei analizeaza operatiunea de concentrare economica realizata de RCI Banque prin preluarea controlului unic asupra RCI Leasing Romania SRL, informeaza Consiliul Concurentei.

  • Intercapital a lansat tranzactii in engleza pe internet

    Casa de brokeraj Intercapital Invest a lansat in aceasta saptamana varianta in limba engleza a sistemului de tranzactionare online ktrade.ro, facilitand astfel utilizarea acestui tip de tranzactii de catre clientii straini ai societatii. Sistemul permite urmariea situatiei contului,

  • BT Asigurari isi majoreaza capitalul social la 36,5 mil. lei

    Adunarea Generala a Actionarilor societatii de asigurari BT Asigurari a decis majorarea capitalului social cu 10 milioane de lei noi, pana la 36,5 milioane lei (10,18 milioane euro), prin aportul suplimentar al actionarilor, a anuntat, vineri, un comunicat al companiei trimis Monitorului Oficial.

  • Carpatica Asigurari isi majoreaza capitalul social

    Adunarea Generala a Actionarilor societatii de asigurari Carpatica Asigurari a hotarat majorarea capitalului social al societatii cu patru milioane de lei noi, pana la nivelul de 12 milioane de lei noi, a anuntat joi un comunicat de presa al companiei.

  • Bancpost vrea sa scape de renumele de banca pentru distribuirea de pensii

    Conducerea Bancpost incearca sa scape de eticheta de banca pentru distribuirea de pensii, printr-o politica de investitii masive, dupa cum a afirmat vineri, la Constanta, directorul general institutiei, Georgios Michelis, informeaza NewsIn. Conducerea Bancpost a inaugurat vineri,