Arhiva » Iulie 2006 » 12 Iulie 2006

Toate stirile publicate in data de 12 Iulie 2006 | 38 de inregistrari

  • Romania - Franta = deficit comercial 539 milioane de euro

    Apropierea lingvistica si relatiile istorice de natura politica si economica, atuurile naturale, precum pozitia geostrategica si potentialul agricol ridicat, traditia industriala locala, dar mai ales mana de lucru bine instruita si ieftina sunt oportunitati pe care marile companii franceze le-au mirosit inca din anii '90.

  • Litoralul romanesc, de izbeliste

    Statiunile de pe litoralul romanesc sunt ocupate in proportie de doar 50% din capacitate. Ca si anul trecut cea mai populata statiune este Mamaia alaturi de Jupiter, iar la polul opus se afla Eforie Sud si Navodari, unde de aproape o luna turistii nu prea le calca pragul.

  • Leul incepe sedinta in scadere

    Moneda nationala a debutat in sedinta interbancara de miercuri cu o usoara scadere dupa aprecierea din ziua precedenta, inregistrand astfel o usoara corectie. Primele transferuri ale zilei de miercuri au fost derulate in intervalul 3,5630 - 3,5680 lei/euro...

  • Depunatorii la CEC pentru Dacii ar putea primi despagubiri

    Fondul Proprietatea ar putea sa acorde despagubiri celor care s-au inscris inainte de 1990 pe listele CEC si au depus bani pentru achizitionarea de autoturisme Dacia, a declarat presedintele Comisiei de Buget-Finante din Senat, Varujan Vosganian.

  • 10.000 de lei pentru fiecare litru de motorina folosit

    Producatorii agricoli au obtinut o subventie de 10.000 de lei pentru fiecare litru de motorina folosit. Dupa mai multe runde de negocieri, reprezentantii producatorilor agricoli si cei ai Ministerului Agriculturii au ajuns la un compromis in incercarea de a fixa un pret unic de referinta al graului.

  • Reducerea pirateriei software poate crea mii de locuri de munca

    Reducerea pirateriei software cu 10 % in Romania poate duce la crearea a 3.000 de locuri de munca, in urmatorii ani, arata un studiu al Business Software Alliance. Conform acestui raport, in prezent, in tara noastra rata pirateriei software atinge o pondere de 74%.

  • Dinu Patriciu nu vinde din Rompetrol

    Dinu Patriciu, presedintele Rompetrol Group NV (TRG), a infirmat marti, prin intermediul unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti (BVB), ideea ca actionarii companiei au intentia de a vinde un pachet important din actiunile detinute in cadrul grupului petrolier.

  • Podul Grant ramane inchis pe un sens

    Municipalitatea a precizat pentru NewsIn, ca circulatia in ambele sensuri pe podul Grant nu va fi posibila in perioada 15 iulie-1 august, asa cum eronat a informat responsabilul Administratiei Strazilor, Elena Ghineraru.

  • Pepsi Bottling si-a marit profitul

    Pepsi Bottling Group a anuntat zilele trecute profituri mai mari decat asteptarile  in al doilea trimestru al anului 2006, cresterile fiind determinate de ridicarea vanzarilor la bauturile non-gazoase precum Tropicana si Lipton Iced Tea.

  • ONU: Canalul Bastroe distruge fauna Deltei Dunarii

    Comisia de Investigare din cadrul UNECE (United Nations Economic Commission for Europe - Comisia Economica pentru Europa a Natiunilor Unite) a ajuns la concluzia ca lucrarile de constructie de la Canalul Bastroe vor avea efecte negative asupra habitatelor pestilor si pasarilor de pe teritoriul romanesc al Deltei Dunarii, informeaza Ministerul Mediului si

  • Terasele din Herastrau, puse la pamant

    Incepand de saptamana viitoare toate constructiile ilegale din parcul Herastrau din Capitala vor fi daramate de catre municipalitate a declarat primarul general al Capitalei, Adriean Videanu.

  • Canicula aduce consum record de energie

    Din cauza temperaturilor ridicate care au dus la o utilizare intensa a aparatelor de aer conditionat, consumul de energie electrica in Spania a atins un nivel record, a anuntat Societatea Nationala de Gestionare a Retelei Electrice (SNGRE)...

  • Microsoft intra in vanzarile online

    Microsoft a spus ca initial vanzarile vor tinti afacerile mici. Analistii spun ca cel mai mare producator de software din lume a luat aceasta decizie ca urmare a cresterii mari a programelor vandute pe Internet.

  • OPEC acuza confuzia privind cererea pentru petrol

    Organizatia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) a criticat, marti, statele consumatoare de petrol pentru confuzia generata din cauza semnalelor ambigue pe care le transmit in privinta evolutiei viitoare ale cererii de petrol.

  • National Bank of Greece este interesata de CEC si Vojvodanska Banka

    Grupul bancar elen National Bank of Greece (NBG), cea mai mare

  • Societe Generale va infiinta o noua divizie pe piata din Portugalia

    Societe Generale, al treilea grup bancar francez, a anuntat ca va

  • Banca Transilvania isi fidelizeaza angajatii oferindu-le actiuni

    Unele companii isi fidelizeaza angajatii oferindu-le stagii sau programe de perfectionare, delegatii in strainatate, concedii cu pret redus, abonamente gratuite la servicii medicale si, cele mai apreciate, stimulente financiare. Angajatii din banci n-au de ce sa se planga in privinta banilor, au salarii de patru ori mai mari decat media pe economie. Ce l

  • UniCredit a lansat produsul de refinantare a creditelor de investitii imobiliare

    Banca UniCredit Romania a lansat primul produs propriu de refinantare a creditelor pentru investitii imobiliare, destinat clientilor care au contractat imprumuturi imobiliare si ipotecare de la alte institutii de credit si doresc transferul acestora in conditii mai avantajoase, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. “Lansarea acestui produs a survenit pe fondul unei schimbari in preferintele clientilor care se indreptau inainte catre produs, iar acum aleg banca, cu intregul sau complex de produse, servicii si modalitate de deservire”, a declarat Alina Pascu, vicepresedinte UniC

  • SIF-urile, cele mai mari cresteri in sedinta BVB

    Actiunile societatilor de investitii financiare (SIF) au inregistrat in sedinta de miercuri cea mai mare crestere pe o piata bursiera aflata in stagnare. Astfel, preturile actiunilor SIF au consemnat in sedinta Bursei de Valori Bucuresti o apreciere de 2,62%.

  • Top Fonduri mutuale 12.07.2006

    BaniiNostri.ro a inaugurat un top dedicat fondurilor monetare, de obligatiuni, diversificate si de actiuni. Site-ul nu isi asuma raspunderea daca intre valorile prezentate de noi si cele afisate de societatile ce administreaza fondurile exista diferente.

  • Croatii n-au bani sa mearga pe... propriul litoral

    Numarul mereu in crestere al turistilor straini care viziteaza Croatia, noua atractie mediteraneana, alimenteaza economia statului, insa poate produce si efecte negative asupra locuitorilor acestei tari, precizeaza Reuters.

  • Doua noi cartiere de vile in Corbeanca

    Primul proiect al Marr Grup in Romania are in vizor un ansamblu rezidential format din 100 de vile si amplasat pe un teren cu o suprafata de 7,54 hectare. Valoarea proiectului Corbeanca Forest se ridica la 25 de milioane de euro.

  • Eurotunel incearca sa evite falimentul

    Eurotunel a solicitat protectia instantei franceze pentru a incerca sa ajunga la un acord de restructuare a datoriilor cu creditorii. Operatorul Tunelului, ce uneste Marea Britanie de Franta, care datoreaza 6 miliarde de lire sterline, a spus ca are nevoie de o protectie juridica pentru a nu da faliment in ianuarie.

  • Merk, din nou in proces

    Avocatul producatorului de medicamente Merk&Co a sustinut nevinovatia fimei pe care o reprezinta in fata acuzatiilor unei femei in varsta de 68 de ani care considera compania responsabila de atacul ei de cord, suferit dupa ce a inceput sa ia Vioxx.

  • Noua Lege a falimentului va scoate de pe piata firmele ineficiente economic

    Noua Lege a falimentului va intra in vigoare pe 21 iulie, scopul principal fiind, la solicitarea ferma a Comisiei Europene, de a grabi iesirea de pe piata a entitatilor neviabile. Arin Octav Stanescu a precizat ca principalul scop al introducerii acestei legi a fost scurtarea procedurii insolventei.

  • Romanii, mari consumatori de marfuri contrafacute

    In primul trimestru al acestui an, Autoritatatea Vamala din Romania a confiscat marfuri contrafacute in valoare de 46 de milioane de euro, suma egala cu cea confiscata in 2005, a declarat secretarul de stat al Administratiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Gelu Diaconu.

  • Jocurile de noroc online, interzise de SUA

    Senatul american are pregatit un proiect de lege care urmareste limitarea jocurilor de noroc online, interzicand  bancilor din SUA si firmeleor de carduri de credit sa faca plati catre site-urile de jocuri online.

  • Creditele vechi in lei s-ar putea scumpi din nou

    Atentie, cei care platiti rate la banca pentru credite in lei cu dobanzi variabile! S-ar putea ca urmatoarele rate sa se scumpeasca. Pentru ca dobanda de referinta de pe piata monetara (BUBOR la 6 luni, de obicei), indicele in functie de care variaza dobanda la creditele contractate deja in lei, a depasit astazi 9% dupa ce, la inceputul anului, respectiv

  • Vacante pe datorie

    Din ce in ce mai multi romani aleg sa isi petreaca vacanta pe litoral sau la munte, in Romania sau in afara granitelor. Sesizand oportunitatea, mai multe banci romanesti au dezvoltat produse dedicate exclusiv finantarii vacantelor.

  • Fondul Proprietatea se incurca in hopuri birocratice

    Pentru a deveni operational, Fondul Proprietatea trebuie sa treaca mai intai de cateva hopuri birocratice. Problemele pornesc de la procedurile de evaluare ale proprietatilor care urmeaza sa fie restituite prin actiuni si ajung pana la necesitatea schimbarii legii referitoare la listarea

  • Piata RCA a crescut cu 30% in 2005

    Volumul total al primelor brute incasate pentru asigurarea obligatorie RCA, in anul 2005, a fost de 761,85 de milioane de lei noi, pentru un numar de 4.815.593 polite incheiate, in crestere cu aproape 30% fata de 2004, potrivit raportului pe 2005 al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

  • Tiriac Leasing va contracta un imprumut de 10 mil. de euro

    Actionarii companiei Tiriac Leasing au decis contractarea unui imprumut in valoare de 10 milioane de euro de la Raiffeisen Bank, destinat finantarii si refinantarii contractelor de leasing derulate de companie, a informat un comunicat al Tiriac Leasing publicat in Monitorul Oficial.

  • Bancpost se extinde

    Banca va deschide 50 de sucursale noi in ultimele patru luni ale anului

  • Carduri virtuale pentru cumparaturi reale

    BCR Visa Virtuon si Card Taifun Virtual de la Bancpost pot fi utilizate pe orice site pe Internet, din tara sau din strainatate.

  • Capitalul asiguratorilor romani a crescut cu 29,5% in 2005

    Valoarea capitalului social total subscris de societatile de asigurare din Romania era, la sfarsitul anului 2005, de 888,43 de milioane de lei noi (241,61 milioane de euro), in crestere cu 29,54% fata de 2004, se spune in raportul pe 2005 al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

  • Cardurile nebancare nu dau acces la un cont bancar propriu

    Cardurile emise de institutiile financiare nebancare sub marca proprie sau sigle consacrate nu dau acces detinatorului la un cont bancar propriu, arata proiectul Regulmentului privind emiterea si utilizarea instrumentelor de plata electronica, pus in dezbatere publica de Banca Nationala,

  • Valoare de peste 11 milioane euro a tranzactiilor la bursa de la Sibiu

    La bursa sibiana a derivatelor cea de-a treia sesiune de tranzactionare a saptamanii participantii in piata au incheiat 2.466 tranzactii ce au insumat peste 19.000 contracte. La randul sau, numarul de pozitii deschise si-a continuat cresterea, finalul sedintei de luni gasindu-l la cota de 96.252.

  • Tot mai multi romani isi fac o asigurare de viata

    Piata asigurãrilor din România a fost caracterizatã in 2005 de o relansare a asigurãrilor de viaþã, creºterea realã fiind de douã ori mai mare decât cea a asigurãrilor generale: 28,12% faþã de 13,96%, se arata in raportul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Volumul de prime brute subscrise a atins, în premierã, echivalentul a circa 1,2 miliard