Arhiva » Iulie 2006 » 20 Iulie 2006

Toate stirile publicate in data de 20 Iulie 2006 | 41 de inregistrari

  • Construiti in regie proprie, castigati 20%

    O casa construita cu o firma autorizata va ofera mai multa siguranta si se ridica mai repede, in schimb cele in regie proprie sunt mai ieftine. Apartament la bloc sau casa pe pamant? Aceasta este intrebarea pe care si-o pun din ce in ce mai des cei direct interesati sa-si cumpere o locuinta.

  • Preturile apartamentelor cresc cu peste 20%

    In primul semestru al acestui an preturile apartamentelor cu trei camere din Bucuresti au crescut cu aproape 22% fata de nivelul inregistrat la sfarsitul anului trecut. Specialistii in piata imobiliara estimeaza ca aceasta tendinta ascendenta se va mentine si in urmatoarele luni.

  • Din august vom plati mai mult pentru energia termica

    Daca autoritatile nu vor reusi sa finalizeze ordonanta de urgenta care prevede acordarea unei subventii de 45% din pretul combustibilului achizitionat de producatori, de la 1august vom plati pentru energia termica mai mult cu 5-6%.

  • BEI va finanta modernizarea metroului bucurestean

    Guvernul va imprumuta de la Banca Europeana de Investitii un credit in valoare de 63 de milioane de euro pentru finantarea lucrarilor de constructie si modernizare a liniei de metrou Grigorescu, a declarat purtatorul de cuvant al guvernului, Oana Marinescu.

  • 300 de locuinte noi la Iasi

    Guvernul Romaniei are intentia de a mai calma cererea existenta in municipiul Iasi pentru spatiile locative. Executivul ar putea astfel sa finanteze contruirea unui numar de 300 de locuinte in “capitala Moldovei”.

  • Top fonduri 19.07.2006

    BaniiNostri.ro a inaugurat un top dedicat fondurilor monetare, de obligatiuni, diversificate si de actiuni. Site-ul nu isi asuma raspunderea daca intre valorile prezentate de noi si cele afisate de societatile ce administreaza fondurile exista diferente.

  • Teapa germana MTS Leasing este made in Romania

    La un an de la falimentul rasunator al societatii MTS Leasing a iesit la iveala o informatie mai mult decat socanta: firma nu apartinea in totalitate familiei Metzen, asa cum s-a vehiculat in tot acest timp. De fapt, familia Metzen nu detinea decat 25 la suta din capitalul social al MTS Leasing, restul actiunilor fiind in proprietatea unui off -shore din

  • Banca Mondiala este impotriva proiectului asigurarii obligatorii a locuintei

    Banca Mondiala se opune proiectului guvernamental de instituire a sistemului de asigurare obligatorie a locuintei impotriva dezastrelor naturale, in forma in care a fost el elaborat de guvern, a declarat directorul general al Allianz Tiriac Asigurari, Cristian Constantinescu.

  • UniCredit: Crestere economica de 5,5% pentru 2006

    Romania va avea in 2006 un climat macroeconomic stabil in 2006 si o crestere economica de 5,5 %, se arata in studiului macroeconomic trimestrial realizat de UniCredit. Consumul si investitiile in crestere constituind principalii factori de dezvoltare economica. Procesul de dezinflatie

  • AIG Life, profit brut de peste patru milioane dolari în 2005

    AIG Life, a doua companie de asigurari de viata din Romania, a inregistrat, in 2005, un profit, inainte de impozitare, de 12,06 milioane lei noi (3,3 milioane euro, 4,13 milioane dolari), la o cifra neta de afaceri de aproape 106,30 milioane lei noi, a anuntat, miercuri, un comunicat

  • Fondul Proprietatea, actionar la WTC Bucuresti

    Fondul Proprietatea a devenit actionar la societatea World Trade Center Bucuresti, prin preluarea unui pachet de 19,9% din actiuni de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului.

  • Transferuri consistente pe SIF-uri la Bursa de la Sibiu

    Lichiditatea de pe piata la termen a crescut, marti, ajungand la peste 23.800 contracte futures si options realizate prin 2997 tranzactii. Acestea au fost incheiate pe fondul unui traseu descendent al cotatiilor derivatelor transferate de care au putut profita speculatorii intra-day

  • Romexterra Bank a majorat dobanzile la depozite cu pana la 1,25%

    Banca comerciala Romexterra Bank a majorat recent dobanzile practicate la depozitele

  • Legea patronatelor in varianta Senatului sprijina IMM-urile

    Modificarile la legea patronatelor aduse in Senat reprezinta un pas important pentru intreprinderile mici si mijlocii (IMM) de la noi din tara, a declarat presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu.

  • UE pune piciorul in prag: Fara munca la negru!

    Comisia Europeana lucreaza la o lege prin care sa poata fi sanctionati angajatii fortei de munca ilegale din tarile membre UE, dar si din afara lor. Aceasta lege urmareste diminuarea si prevenirea cazurilor de  exploatare a muncitorilor care lucreaza la negru, informeaza EUobserver.

  • Adio caselor pe plaja!

    Dezvoltatorii imobiliari vor fi constransi sa nu se mai gandeasca profiturile ce ar putea fi obtinute din casele amplasate pe plajele romanesti dupa ce Guvernul a interzis in cursul zilei de miercuri constructiile de imobile in zona de coasta a Marii Negre.

  • Gigantii Internetului incalca drepturile omului

    Microsoft Corp, Google Inc si Yahoo Inc au incalcat Declaratia Universala a Drepturilor Omului, "complotand" cu guvernul chinez sa cenzureze Internetul, potrivit Amnesty International. Cele trei companii au ignorat propriile principii – Google are ca motto "Nu fi rau" – si drepturilor omului, prin actiunile lor.

  • SUA nu crede in jocurile de noroc

    Legile statale ale USA care interzic jocurile de noroc vor face obiectul unei examinari a Organizatiei Mondiale a Comertului (OMC). Statul caraibean Antigua-Barbuda, cunoscut pentru multimea cazinourilor, e intr-o lunga batalie cu SUA pentru legalizarea acestei industrii.

  • Motorola nu are de ce sa isi faca griji

    Motorola, producatorul numarul doi de telefoane celulare din lume, a raportat rezultatele financiare pentru trimestru al doilea. Veniturile si castigurile au batut asteptarile de pe Wall Street datorita cererii puternice pentru telefoanele sale, incluzand si Razr.

  • SIF-urile deschid sedinta BVB in crestere

    Titlurile societatilor de investitii financiare (SIF) listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au inregistrat in deschiderea sedintei de joi aprecieri medii de peste 1,5% dupa 30 de minute de tranzactionare, dupa ce in cursul sedintei precedente...

  • Navigatul pe internet, noua ocupatie a chinezilor

    Numarul utilizatorilor de Internet din China a crescut cu 20% doar intr-un singur an, ajungand astfel la 123 milioane de utilizator, a anuntat guvernul chinez, citat de AP. Astfel, China ocupa locul secund intr-un clasament al celor mai mari utilizatori de interent din lume...

  • Economia Japoniei isi continua cresterea

    Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD), a recomandat Bancii Japoneze sa astepte ca preturile sa creasca mai mult inainte de a mari dobanda. Saptamana trecuta, Banca Centrala a anuntat marirea dobanzii bancare de la 0% la 0,25%, prima crestere in ultimii sase ani.

  • In Liban, bombele cazute arunca banii pe alte meleaguri

    Conform unui articol publicat in editia online a cotidianului pan-arab Al Hayat, conflictul declansat de Israel impotriva factiunii siite libaneze Hezbollah a cauzat pierderi de 2,5 miliarde dolari, iar acestea vor continua sa se majoreze si dupa ce confruntarile vor lua sfarsit.

  • Spatii de birouri de peste 70 de milioane euro in Capitala

    Oamenii de afaceri din Bucuresti vor avea in scurt timp cel putin doua optiuni de a inchiria sau cumpara spatii de birouri dupa ce compania GLL Real Estate Partners a anuntat ca va investi peste 70 de milioane euro in proiecte imobiliare.

  • Rosneft si-a facut debutul pe bursa din Londra

    Rosneft a stabilit un pret de debut al actiunilor de 7,55 dolari. Oferta publica a companiei a fost cea mai mare din Rusia si a cincea din lume. Decizia de a-si lista actiunile in Londra a fost extrem de controversata, iar rivalul intern, Yukos,  a incercat sa o opreasca, argumentand ca face parte din patrimoniul sau.

  • Transformarea "buricului" Capitalei incepe in 3 saptamani

    Lucrarile de reabilitare a centrului istoric al Capitalei vor incepe in perioada 10-12 august, a declarat primarul Capitalei, Adriean Videanu, in cadrul lansarii programului "Un Bucuresti Frumos". El a precizat ca toata infrastructura din aceasta zona va fi refacuta integral...

  • Petrom reclama un prejudiciu de 45 mil. euro

    Reprezentantii companiei Petrom au reclamat in cursul zilei de miercuri lipsa unei cantitai de pana la 54.500 de tone de produse petroliere din stocurile aflate in custodia Petrotrans si Conpet. Valoarea prejudiciului se ridica la aproximativ 45 de milioane de euro...

  • JP Morgan multumita de profituri

    JP Morgan Chase&Co, a treia banca din SUA, a anuntat ca profitul pe al treilea trimestru s-a triplat, sustinut de investitiile bancii si de cresterea cardurilor de credit. Venitul net a crescut la 3,5 miliarde si 99 centi pe actiune, fata de un miliard dolari si 28 centi pe actiune, un an in urma.

  • CNVM aproba prospectul simplificat de actiuni la BCC

    CNVM (Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare) a aprobat prospectul simplificat de emisiune a 124 milioane de actiuni ale Bancii Comerciale Capratica (BCC) Sibiu, titlurile urmand sa fie alocate gratuit actionarilor, a anuntat institutia de credit. Actionarii bancii au decis in 15 aprilie majorarea capitalului social al institutiei de credit cu

  • Imprumut de la BEI pentru infrastructura

    Guvernul va lua un imprumut de la Banca Europeana de Investitii in valoare de 63 milioane de euro, pentru punerea in functiune a tronsonului Nicolae Grigorescu-linia de centura, dar si pentru achizitionarea a sase noi garnituri de tren. Creditul va fi utilizat si pentru realizarea de facilitati necesare accesului la metrou al persoanelor cu han

  • Bancile care vor majora dobanzile la credite nu vor castiga

    Eventuala majorare a dobanzilor de catre bancile comerciale nu ar aduce acestora beneficii din punct de vedere economic, avand in vedere concurenta acerba din sectorul de profil, a declarat, joi, vicepresedintele Eximbank Iulian Velicu. "Nu cred ca o masura de majorare a dobanzilor ar fi binevenita", a declarat, intr-o conferinta de presa,

  • Furtul de pe card incurajat de angajator?!

    In Romania zilelor noastre se vorbeste zilnic de furt. Furtul face parte din noi, fara el nu putem supravietui. Furtul a fost dezvaluit si acolo unde nu te asteptai: spitale, camine pentru copii... si chiar banci. Internetul este pentru mine o sursa de informare si nu numai. Tot citind despre furtul de carduri... hopa! Imi sare ceva in ochi. Pe un forum

  • Mai sunt putine masini de dat…

    Cei 33 producatori validati in programul de innoire al parcului auto au acceptat 13.868 de persoane, ceea ce reprezinta aproximativ 84% din totalul numarului de locuri disponibile, a declarat ministrul Mediului si Gospodaririi Apelor, Sulfina Barbu.

  • Reclame in locuri neobisnuite

    Liniile Aeriene ale SUA s-au gandit ca pot sa isi mareasca profiturile facand reclama pe diverse produse oferite in timpul calatoriei. Astfel, baza aeriana din Arizona planuieste sa vanda spatiu publicitar pe pungile pentru rau de avion.

  • Stagnarea pietei romanesti ii trece granita pe retaileri

    Reteaua de magazine Domo a deschis in luna iulie doua noi magazine de electronice, electrocasnice si IT&C in Bulgaria urmand astfel strategia de extindere a retailerului in conditiile unei stagnari prelungite ale pietei romanesti de profil.

  • Bursa mentine un ritm de crestere

    Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a inregistrat joi o zi stabila in usoara ascensiune pe fondul unui volum de 57,5 milioane tranzactii la o valoare de 26,77 milioane lei (9,31 milioane euro). Dintre indicii bursieru, cea mai mare crestere a fost trecuta in contul SIF-urilor, indicele BET-FI apreciindu-se cu 1,63%...

  • Piata leasingului va atinge 3 mld. euro in 2006

    Piata leasingului ar putea inregistra cresteri de circa 25 % in 2006, dar, cu toate acestea, leasingul in Romania este insuficient dezvoltat, considera specialistii din domeniu

  • Eximbank va compensa partial dobanda pentru 500 de credite in 2006

    Eximbank va acorda prima compensare partiala de dobanda pentru un credit bancar in lei, ca forma de ajutor pentru firmele mici si mijlocii si spera ca pana la sfarsitul anului sa mai acorde circa 500 de astfel de ajutoare "Azi vom aproba primul astfel de credit in valoare de 400

  • CNVM blocheaza pachete de actiuni ale Petrom si Biofarm

    Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a anuntat blocarea unui pachet de 643 milioane de actiuni emise de SNP Petrom, care fac obiectul unui litigiu in care justitia inca nu s-a pronuntat definitiv. Pachetul de 643.602.257 actiuni, echivalentul a 1,12% din capitalul social

  • Strainii au cumparat in 2006 actiuni de jumatate de miliard de euro

    Volumul cumpararilor de actiuni si obligatiuni efectuate de catre straini in primul semestru pe piata romaneasca de capital a totalizat 492,98 milioane euro, respectiv 1,75 miliarde lei (lei), conform datelor centralizate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) remise Rompres. Capitalurile

  • Midal Leasing se constituie ca IFN

    Midal Leasing a operat o majorare de capital cu 180.000 lei, pana la aproape 900.000, prin aport in numerar, incorporarea dividendelor actionarilor si incorporarea rezervelor din profitul net pe 2005. In scopul majorarii, societatea a emis 180 de actiuni nominative in valoare de 1.000