Arhiva » Iulie 2020 » 08 Iulie 2020

Toate stirile publicate in data de 08 Iulie 2020 | 2 de inregistrari

  • CJUE in cauza Vodafone: sumele percepute pentru rezilierea anticipata a contractelor sunt purtatoare de TVA

    Opinie Deloitte: Printr-o decizie emisă recent, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a confirmat faptul că sumele compensatorii pretinse clienților și achitate de aceștia atunci când își reziliază contractele cu furnizorii de servicii înainte de termen din motive imputabile acestora, sunt supuse TVA. Este vorba despre o hotărâre luată în speța Vodafone Portugalia care completează o mai veche decizie a CJUE în cauza MEO și care a fost așteptată cu mult interes în ultima perioadă.

  • TransferGo primeste o finantare de 10 milioane dolari, dupa o crestere de peste 30% inregistrata pe timpul restrictiilor de circulatie

    Compania de transferuri internaționale rapide online, TransferGo, a primit o finanțare de 10 milioane de dolari în urma unei creșteri semnificative de peste 30% înregistrate în perioada în care s-au luat cele mai drastice măsuri de izolare socială ca urmare e pandemiei de Covid-19. Această rundă de finanțare a fost coordonată de fondurile Seventure și Vostok Emerging Finance, TransferGo ajungând în această perioadă la peste două milioane de clienți.