Arhiva » Iunie 2006 » 01 Iunie 2006

Toate stirile publicate in data de 01 Iunie 2006 | 36 de inregistrari

  • Guvernul a aprobat modificarea Codului Fiscal

    Guvernul a aprobat proiectul de Lege privind modificarea Codului Fiscal, urmand ca actul normativ sa fie trimis Parlamentului spre dezbatere si aprobare. Astfel incat noile reglementari sa intre in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2007.

  • Se inmultesc virusii “profitabili”

    Hackerii au lasat la o parte faima, in favoarea obtinerii unui profit imediat. Printre cele mai recente amenintari se numara in special coduri malefice care nu au o raspandire foarte larga...

  • Fericiti cei cu locuinte mici…

    ...pentru ca nu vor fi extraimpozitati.. Nivelul taxelor pentru locuintele mai mici de 150 de metrii patrati - adica peste 90 la suta din totalul locuintelor din Romania- ramane neschimbat. Cel putin asa ne asigura  ministrului Finantelor Publice, Sebastian Vladescu

  • Bucurestenii - "liderii" restantelor la credite

    In municipiul Bucuresti sunt inregistrate restante in valoare de aproape 50 milioane lei noi, in Prahova de circa noua milioane lei iar in Iasi, Constanta - opt milioane lei. Cele mai putine restante sunt in judetele Tulcea, Harghita, Covasna si Salaj.

  • IMM-urile nu vor fi desfiintate dupa anul 2007

    “Toate microintreprinderile care obtin un profit, o rata de rentabilitate in jurul a 15 la suta sunt avantajate prin trecerea la regimul de impozitare cu 16 la suta pe diferenta dintre venituri si cheltuieli” a decalrat Valescu.

  • Copos isi ia adio de la Guvern

    Vicepremierul Gheorghe Copos a hotarat sa se retraga din functia pe care o detine in Executiv. Acesta spune ca decizia este urmarea faptului ca proiectul de modificare a Codului Fiscal a ajuns in Parlament fara multe din propunerile Partidului Conservator.

  • 15 banci romanesti in topul primelor 50 din Europa

    Lista celor mai mari banci din sud-estul Europei include, in principal, 15 banci romanesti, zece croate, zece din Bulgaria si sase din Serbia. Dintre criteriile de ierarhizare, cel mai important este acela al valorii activelor, corespunzatoare datei de 31 decembrie 2005.

  • Renault interesat de Rusia

    Anuntul grupului francez confirma un articol aparut in cotidianul economic rus Vedomosti potrivit caruia Renault negociaza cu Avtovaz livrarea de platforme auto si motoare, fiind chiar posibil sa localizeze la Togliatti o parte din productia modelului Logan realizata in Rusia.

  • Est-europenii, intretinuti cu banii emigrantilor

    Raportul BERD estimeaza ca, in 2004, cetatenii din Europa Centrala, din fosta Uniune Sovietica si din zona Balcanilor au trimis acasa aproape 20 miliarde de dolari, dar valoarea reala este dificil de cuantificat, pentru ca o parte din sume sunt trimise pe cai neoficiale.

  • Infrastructura, calcaiul lui Ahile

    Romania primeste de la Uniunea Europeana fonduri structurale si de coeziune. Autoritatile va trebui sa participe la finantarea proiectelor cu sume reprezentand 15-25% din valoarea acestora

  • In septembrie aflam cine a pus mana pe CEC

    Particiantii la privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni vor depune ofertele angajante pana la data de 17 iulie, iar casigatorul licitatiei va fi anuntat la mijlocul lunii septembrie, a declarat ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, pentru Mediafax. Pe lista participantilor la privatizarea CEC figureaza: National Bank of Greece, Mo

  • Ziua copilului - serbata de noi dar si de institutiile financiare. La Multi Ani!

    Astazi, 1 Iunie, este ziua copilui tau sau a copilului din tine! Dar nu este ziua in care ne iubim copii, nu... Este ziua in care, poate, le acorzi atentie mai mult decat este cazul, ii rasfeti. Si daca vrei sa se simta bine du-l la KIDEX, la Romexpo. Puteti vizita Kidex de miercuri pana sambata, intre orele 11.00 - 20.00 si duminica intre orele 11.00 -

  • Obligatiunile Timisoara: peste 40 milioane euro

    Timisoara va realiza prin intermediul acestor obligatiuni cel mai mare imprumut obligatar al unei administratii locale: 150 milioane de lei

  • Erste Bank se pregateste sa preia oficial BCR si este multumita de desfasurarea procesului

    Incheierea achizitiei BCR de catre Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG

  • Din 2 iunie 2006, Carpatica - oferta publica de obligatiuni vandute prin BVB

    Prin sistemul electronic al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) se va

  • Banca Mondiala a atentionat Romania sa-si consolideze sectorul financiar

    Integrarea în Uniunea Europeana va prinde Romania nepregatita daca nu va

  • Castigatorul CEC va fi anuntat in luna septembrie

    Particiantii la privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni vor depune ofertele angajante pana la data de 17 iulie, iar casigatorul licitatiei va fi anuntat la mijlocul lunii septembrie, a declarat ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, pentru Mediafax.

  • Banca Transilvania se gandeste si la copii

    Pentru ca Banca Transilvania se gandeste si la copii, portofoliul sau cuprinde si un produs dedicat acestora, KID CONT. Acesta este un depozit cu acumulare, in lei, EUR sau USD, care se poate constitui pe o perioada cuprinsa intre 1 si 17 ani.

  • Prin Raiffeisen Online, puteti face schimburi valutare de acasa

    Raiffeisen Bank a lansat Raiffeisen Online pentru persoane fizice, serviciul de internet banking care ofera clientilor acces non-stop la conturile lor, oriunde s-ar afla. Lansat la sfarsitul lunii mai, la acest serviciu au apelat pana in prezent peste 1000 de clienti, care folosesc serviciul cel mai des sa faca diverse plati. Serviciul este disponibil indiferent de zi sau ora, prin intermediul oricarui computer ce indeplineste conditiile tehnice (Windows/Internet Explorer minim versiunea 5.5) si este conectat la Internet.

    Prin Raiffeisen Online clientii pot sa efectueze tr

  • Garanta Asigurari isi majoreaza capitalul si vrea fuziune cu NBG

    Garanta Asigurari isi va majora capitalul social cu 4,5 milioane de lei, pana la 21,04 miioane de lei, prin aport in numerar al actionarilor. Operatiunea va fi insotita de emiterea unui numar de 180.000 de titluri cu o valoare nominala de 25 lei/actiune. "Infuzia de capital a fost necesara pentru respectarea cerintelor Comisiei de Supraveghe

  • Piata ipotecara nu explodeaza, insa oportunitatile infloresc la tot pasul

    Ofertele ipotecare bine structurate, insotite de dobanzi rezonabile, nu sunt suficiente pentru a crea o “explozie” pe piata, deoarece Romania este profund afectata de problema accesibilitatii financiare a locuirii.

  • Inca o premiera BCR pe piata de capital - Obligatiunile Timisoara

    Banca Comerciala Romana (BCR) si BCR Securities au castigat licitatia pentru a intermedia si distribui emisiunea de obligatiuni municipale pe care Primaria Municipiului Timisoara o va realiza pe piata interna de capital in valoare de 150 milioane RON.

  • Record la investitiile straine in economia romaneasca

    In 2005, investitiile straine directe au atins un nivel record de 5,197 miliarde euro, fara contributii semnificative din partea unor privatizari majore. Cel putin asa sustine presedintele Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS), Ana Maria Cristina.

  • Termeni uzuali de contabilitate (7)

    BaniiNostri.ro doreste sa vina in ajutorul persoanelor care doresc sa se familiarizeze cu termenii uzuali folostiti in contabilitate. Site-ul nostru va incerca sa va explice cat mai multi din acest tip de termeni. Daca ne-a scapat vreunul, spune-ne si il vom adauga in lista.

  • BRD are acum credite doar cu buletinul pentru IMM-uri

    BRD a lansat oficial noua gama de credite pentru IMM-uri care se acorda dupa modelul creditelor doar cu buletinul: aprobarea o primesti pe loc, mai precis in maxim 15 minute, dupa cum se lauda banca, datorita unui sistem de scoring asemanator persoanelor fizice, iar a doua zi firma isi poate primi banii. BRD a inventat si cardrul de credit pentru firme,

  • Cine este Provident Financial?

    “In realitate, Provident Financial nu are nimic de-a face cu camataria, noi fiind o institutie financiara nebancara cu o reputatie solida la nivel international, cu o experienta de 125 de ani, cu peste 10 milioane de clienti in toata lumea, cotata la bursa de la Londra si care isi propune tocmai sa elimine sau sa reduca piata neagra a camatariei, c

  • 150 milioane RON cel mai mare imprumut obligatar al unei administratii locale

    BCR si BCR Securities au castigat licitatia pentru a intermedia si distribui emisiunea de obligatiuni municipale pe care Primaria Municipiului Timisoara o va realiza pe piata interna de capital in valoare de 150 milioane RON.

  • BNR lanseaza un nou set de monede numismatice aniversare - 150 de ani de la infiintarea Gradinii Botanice din Iasi

    Începând cu data de 5 iunie 2006, Banca Naţională a României va pune în vânzare, în scop numismatic, prin ghişeele sucursalelor Cluj, Iaşi, Timiş şi Bucureşti, un set de monetărie cu anul de emisiune 2006, dedicat aniversării a 150 de ani de la înfiinţarea Grădinii Botanice din Iaşi.

  • Piata asigurarilor, gata de explozie

    Dupa ce s-a caznit sa treaca de pragul psihologic de un miliard de euro, piata romåneasca a asigurarilor pare hotarita sa-si ia revansa in fata pietei leasingului, care pina acum i-a tot demonstrat ca romånii au bani, important este sa stii cum sa-i convingi sa ti-i dea. Astfel, in

  • Premiera pe piata obligatiunilor municipale

    Timisoara va realiza prin intermediul acestor obligatiuni cel mai mare imprumut obligatar al unei administratii locale: 150 milioane de lei

  • Bancile fac curte IMM-urilor

    Micii intreprinzatori nu prea mai au de ce sa se plinga de lipsa accesului la finantare. Bancile comerciale au inceput sa se dea peste cap pentru creditarea IMM-urilor.

  • Asirom, prime din asigurari de 695 milioane lei

    Compania Asirom si-a propus obtinerea unui volum de prime, in crestere cu 21% fata de anul 2005, ajungand la 695 milioane de lei, comparativ cu volumul de 573,4 milioane lei de anul trecut. Din acestea, asigurarile generale vor fi de 593 milioane de lei, in timp ce asigurarile de viata

  • Bursa a intrat in apatie generala

    Valoarea tranzactionata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in sedinta din 1 iunie 2006 a fost de 11,12 milioane lei (3,15 milioane EUR, 4,05 milioane USD). Indicii bursieri BET-C si BET au continuat sa scada fata de valorile precedente, BET-C cu -1,08%, si BET cu -1,1%, in timp ce

  • 4,5 milioane lei majorarede capital la Garanta Asigurari

    Garanta Asigurari isi va majora capitalul social cu 4,5 milioane de lei, pana la 21,04 milioane de lei, prin aport in numerar al actionarilor. Operatiunea va fi insotita de emiterea unui numar de 180.000 de titluri cu o valoare nominala de 25 lei/actiune. "Infuzia de capital a

  • 17 iulie, limita pentru ofertele la CEC

    Participantii la privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni vor depune ofertele angajante pana la data de 17 iulie. Castigatorul licitatiei va fi anuntat la mijlocul lunii septembrie, conform declaratiei ministrului Finantelor Publice, Sebastian Vladescu. Pe lista participantilor

  • 10 milioane de euro, credit pentru Romstal

    Romstal Leasing a obtinut recent un credit in valoare de 10 milioane de euro de la Raiffeisen Bank Romania. Acest credit este necesar dezvoltarii activitatii, potrivit directorului de marketing al companiei, Ionut Chirila. Societatea a incheiat, in primul trimestru, contracte in