Arhiva » Iunie 2006 » 12 Iunie 2006

Toate stirile publicate in data de 12 Iunie 2006 | 27 de inregistrari

  • Mai mult inseamna mai ieftin

    Produsele cumparate la pachet aduc reduceri, dar si beneficii suplimentare. Inainte de a cumpara un pachet de servicii, analizati care sunt serviciile ce va sunt efectiv necesare. La ora actuala, 47% din bancile incluse intr-un studiu international vand mai mult de 2,5 produse si servicii bancare aceluiasi client.

  • Inflatia a depasit 7% in luna mai

    Potrivit Institutului National de Statistica, luna trecuta, inflatia a crescut cu 0,6% fata de aprilie cand s-au inregistrat 0,42%, iar rata anuala a depasit 7%, din cauza majorarii preturilor la tigari si combustibili. Pretul alimentelor in luna lani a urcat cu inca 0,08%, la produse nealimentare cu 1,2%...

  • Câstig curat din masini murdare

    Spalatoria auto poate fi o afacere profitabila daca serviciile oferite sunt de calitate si conving clientii sa mai treaca pragul. Pentru a va asigura de acest lucru, va puteti deschide una in sistem de franciza. Specialistii de la CHR Consulting va propun doua variante.

  • Cresterea salariilor va fi aceeasi in cinci regiuni

    In 2006, la nivel national, ritmul de majorare a salariilor se va reduce cu 1,4%. In acest an, ritmul inregistrat este de 11,8%, urmand ca in 2007, sa ajunga la 10,4%, iar in 2008 ajunge la 11,1%. Astfel, din cele 8 regiuni, 5 vor avea un salarii similare cu media nationala.

  • Posibil acord comercial intre UE si statele din Golf

    Dupa discutiile din Arabia Saudita, o serie de oficiali au anuntat ca negocierile privind incheierea unui acord de comert liber intre Uniunea Europeana si cele sase state membre ale Consiliul de Cooperare din Golf (CCG) au inregistrat anumite progrese.

  • AVAS executa SIF Moldova pentru 420.000 marci

    Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) cere SIF Moldova sa achite o datorie din contul unor obligatii vechi inca 420.000 de marci germane, dupa ce a obtinut deja 6,8 milioane dolari prin popriri de conturi.

  • Turismul de afaceri a crescut la 300 de milioane de euro

    Presedintele Romanian Convention Bureau (RCB), Paul Marasoiu, apreciaza ca cifra de afaceri generata de turismul de afaceri a fost de 300 de milioane de euro in 2005, cu peste 17% mai mare fata de 2004.

  • Rusia vrea sa mentina monopolul pe gaze

    Daca Rusia va decide sa pastreze prin lege monopolul detinut de Gazprom in exportul de gaze naturale, UE va respecta aceasta hotarare, a spus comisarul European pentru Energie, Andris Piebalgs, la Conferinta Mondiala privind Gazele Naturale de la Amsterdam.

  • UE a semnat acordul de infiintare a Spatiului Aviatic Comun

    La Luxemburg, ministrii Transporturilor din cele 25 de state ale Uniunii Europene au semnat un acord cu statele vecine care prevede accesul nelimitat in spatiul aerian al regiunii pentru companiile de transport aerian. Astfel, au fost eliminate restrictiile stabilite de acordurile bilaterale anterioare.

  • Investitii de milioane de euro intr-o otelarie

    Firma Pro Auto Industries din Bucuresti vrea sa investeasca 35-40 de milioane de euro in modernizarea unei otelarii din Giurgiu. Aici vor fi produse oteluri speciale si superaliaje destinate in special pietelor externe.

  • Criteriile de participare la licitatiile de stat vor fi modificate

    In cadrul unei intalni cu oamenii de afaceri din Galati, el a avansat ideea unei posibile modificari a legii privind licitatiile publice. Potrivit lui Olteanu, „se lucreaza la o imbunatatire a legii achizitiilor publice, care sa permita firmelor romanesti sa poata participa la marile licitatii publice”.

  • BCE a balansat dobanzile de referinta cu avansul economic european

    Majorarea dobanzii de referinta la 2,75% are scopul de a echilibra raportul dintre dobanzi si ritmul de crestere european, sustine Lorenzo Bini Smaghi, membru al consiliului director al Bancii Centrale Europene.

  • Metro se extinde in China si India

    Cel mai mare retailer germen si barometru in sectorul de retail, al treilea la nivel mondial, grupul german Metro, deschide noi magazine in India si China. Directorul general, Hans-Joachim Koerber, afirma ca, anual, grupul Metrou va inaugura intre 6 si 8 magazine.

  • Guvernul reface mai putin de jumatate din casele prabusite in Dolj in timpul inundatiilor

    Prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, sustine ca selectia s-a facut pe baza anchetelor sociale realizate de autoritati. Astfel, doar 45% din casele daramate de ape vor fi refacute exclusiv pe banii Guvernului.

  • Bulgaria ne fura investitorii imobiliari

    Achizitia unei locuinte in Bulgaria nu este un vis, ci inceputul unei afaceri. Preturile proprietatilor din tara vecina iti pot asigura venituri mai frumoase decat cele romanesti. Ai nevoie doar de inregistrarea unei firme in Bulgaria si poti juca pe piata imobiliara.

  • Rivalitatea dintre Puma si Adidas continua

    Este pentru prima data cand producatorul de articole sportive Puma a sponsorizat mai multe echipe de fotbal la Cupa Mondiala. De data aceasta Puma si-a intrecut rivala Adidas. Din cele 36 de echipe nationale, Puma a sponsorizat 12, iar Adidas numai 6.

  • BRD a lansat serviciul de reincarcare a cartelelor telefonice preplatite prin intermediul terminalelor POS

    BRD - Groupe Societe Generale a lansat, in premiera pe piata bancara din Romania, serviciul Simplis PrePay de reincarcare a cartelelor telefonice preplatite prin intermediul terminalelor POS

  • Bancile islamice, care nu percep dobanda, se dezvolta tot mai mult

    Una dintre cele mai mari banci germane, Deutsche Bank, a anuntat

  • Creditul pentru dispute matrimoniale - un nou produs lansat de bancile britanice

    O serie de banci private britanice au decis sa lanseze pe

  • Euro a fost cotat pentru septembrie la 3,51 lei

    Moneda europeana va fluctua în jurul valorii de 3,5 lei în

  • Ofertele publice de vanzare a Transelectrica si Banca Carpatica cresc atractivitatea Bursei

    In perioada urmatoare, pe langa Transelectrica, oferta publica primara de vanzare a obligatiunilor emise de Banca Carpatica este inca un motiv de satisfactie cu privire la segmentul ofertelor publice primare de vanzare

  • Randamente de 100% pentru SIF-uri pe piata sibiana

    Volumul de tranzactionare la Bursa-Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu a crescut spectaculos in ultimele doua zile ale saptamanii trecute, ca un efect al scaderilor consistente ale SIF-urilor, informeaza Rompres. Aceste evolutii au fost pe placul speculatorilor aflati pe pozitii

  • Inovatie britanica: imprumutul pentru femei divortate

    O serie de banci private britanice au decis sa lanseze pe piata un nou produs, denumit ”credite pentru dispute matrimoniale”, destinat femeilor aflate in proces de divort, care pot obtine fonduri pentru a finanta eventualele litigii, informeaza Rompres. In schimb, bancile sunt increzatoare

  • Tranzactii de peste 8,8 milioane dolari in ringul BRM

    Bursa Romana de Marfuri impreuna cu punctele sale de lucru din teritoriu au organizat 41 proceduri de achizitii si vanzari, care au totalizat 9,41 milioane dolari, in perioada 1 - 9 iunie 2006. Imbunatatirea totala a preturilor s-a cifrat la 1,21 milioane dolari

  • Prabusirea pietelor externe de actiuni a contaminat si BVB

    Bursa a avut de suferit si saptamana trecuta, corelatia cu pietele externe fiind tot mai evidenta. Desi nici pregatirile Codului Fiscal nu sunt incurajatoare, totusi comentariile venite din partea FED-ului sunt cele care aduc tensiunea pe BVB contaminata de prabusirea pietelor externe

  • International Leasing va lansa o noua emisiune de obligatiuni

    International Leasing va lansa a patra emisiune de obligatiuni, in valoare maxima de 15 milioane de lei, imprumutul avand ca destinatie finantarea contractelor de leasing, au hotarat recent actionarii companiei. "Numarul obligatiunilor, valoarea nominala a acestora, pretul de emisiune,

  • Administratorul SIF Moldova, contestat

    Stordas Grup Galati si Biscol Grup Galati, actionari ai societatii de investitii Moldova, au contestat in instanta hotararea din cadrul Adunarii Generale a Actionarilor din 29 aprilie, conform careia a fost ales, prin vot secret, Liviu Claudiu Doros ca administrator pentru un mandat