Arhiva » Iunie 2006 » 17 Iunie 2006

Toate stirile publicate in data de 17 Iunie 2006 | 22 de inregistrari

  • Vara fierbinte pentru comerciantii de automobile

    Datele privind evolutia pietei auto in luna mai furnizate de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) au surprins pe multi dintre cei implicati in comertul cu masini din Romania. Dupa ce, la sfarsitul lui aprilie, era remarcata reducerea ritmului de crestere...

  • Quadra Place pentru tinerii bogati

    Ansamblul va fi construit pe un teren de 15.447 de mp, din care suprafata construita va fi de 38.485 de mp. Conarg va investi in acest proiect 32 milioane de euro. Complexul rezidential va consta din cinci cladiri impartite in 11 tronsoane de blocuri.

  • RCA nu mai este obligatorie din 2007

    La trecerea granitei cu autovehicule, nu mai este obligatorie prezentarea politei de asigurare de raspundere civila, din martie 2007, pentru cetatenii romani, sustine presedintele Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (BAAR), Liviu Stoicescu.

  • Cursul euro nu afecteaza cresterea economica

    Actuala rata de schimb a monedei unice europene nu prezinta riscuri pentru cresterea economica in zona euro. In schimb, o apreciere peste masura a valutei ar putea afecta exporturile, a spus premierul luxemburghez Jean Claude Juncker.

  • Exemplu: aderarea a facut bine agriculturii poloneze

    Aderarea Poloniei la Uniunea Europeana a contribuit la imbunatatirea calitatii produselor poloneze si la cresterea exporturilor de produse alimentare, agricultura poloneza descurcandu-se mult mai bine cu Politica Agricola Comuna (PAC) decat inainte.

  • Aviara ne-a costat 214,24 milioane lei

    Potrivit directorului executiv al Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania, Aurel Damian, in preioada decembrie 2005 - aprilie 2006, pierderile financiare datorate gripei aviare se ridica la 20,7 milioane lei.

  • Se scumpesc gazele de la 1 iulie cu 1,54%

    Autoritatea Nationala de Reglementare în domeniul Gazelor Naturale (ANRGN) a anuntat majorarea tarifelor la gazele naturale furnizate populatiei de cele 31 de companii de distributie vor creste de la 1 iulie, cu o medie de 1,54%.

  • AVAS continua executarea silita a SIF Moldova

    Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a declansat procedura de executare silita la SIF Moldova SA pentru obligatiile asumate de aceasta in baza garantarii unui numar de 13 bilete la ordin preluate de catre utoritate de la debitorii Bancorex, informeaza AVAS.

  • Showroom Subaru in Voluntari

    Importatorul general de automobile, Subaru Motors Trading, si-a deschis in Voluntari primul complex integrat, pentru care a investit circa opt milioane de euro. Subaru Motors Trading este o firma subordonata companiei Subaru Motor Hellas din Grecia, distribuitor al marcii japoneze pentru zona balcanica.

  • Top Fonduri mutuale 16.06.2006

    BaniiNostri.ro a inaugurat un top dedicat fondurilor monetare, de obligatiuni, diversificate si de actiuni. Site-ul nu isi asuma raspunderea daca intre valorile prezentate de noi si cele afisate de societatile ce administreaza fondurile exista diferente.

  • Subscrieri de actiuni la Transelectrica

    Oferta Transelectrica vizeaza vanzarea a circa 7,3 milioane de actiuni. Intrucat noile titluri emise reprezinta circa 10% din capitalul social al Transelectrica dupa majorare, rezulta ca SIF Mutenia va detine circa 1,7% din titlurile companiei de transport de electricitate.

  • Oferta publica de vanzare a obligatiunilor emise de Banca Carpatica s-a prelungit

    Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a hotarat prelungirea perioadei de derulare a ofertei publice de vanzare de obligatiuni negarantate emise de SC Banca Comerciala Carpatica SA pana in data de 29 iunie 2006, inclusiv, informeaza banca.

  • Cum se castiga pe piata bancara din Elvetia

    Bancile stabilite in Elvetia au castigat anul trecut in aceasta tara 16 miliarde euro, cu aproape 60 la suta mai mult fata de anul anterior, potrivit unui raport anual realizat de Banca Nationala a Elvetiei. Aceste rezultate vizeaza atat activitatile bancilor elvetiene din Elvetia, dar si...

  • Ungaria, penalizata la ratingul de tara

    Agentia de rating Standard & Poor's a anuntat joi ca a redus ratingul de tara al Ungariei in urma ingrijorarilor ca planul guvernului de la Budapesta de a reduce deficitul ar putea sa nu fie sustenabil. Ratingul suveran pe termen lung al Ungariei a fost redus de S&P de la "A-" la...

  • Se reorganizeaza Curtea de Conturi

    Guvernul vrea sa transforme Curtea de Conturi intr-o institutie superioara de audit, independenta financiar din punct de vedere functional si organizatoric. Potrivit ordonantei de urgenta privind reorganizarea institutiei, ea va fi condusa de catre 18 consilieri de conturi...

  • Sistem feroviar unic

    Potrivit parlamentarilor, Sistemul European de Management al Traficului Feroviar (SEMTF) va permite conducatorilor de tren sa nu mai fie schimbati la trecerea frontierelor, ceea ce ar conduce la cresterea competitivitatii traficului feroviar.

  • Piraeus Bank inaugureaza in iunie 10 sucursale

    In luna iunie, Piraeus Bank deschide 10 sucursale in Bucuresti si in tara. In urma acestei actiuni, reteaua bancii se va extinde intr-o singura luna cu o treime, ajungand la cifra 40.

  • Grande pacaleala dobanzilor de 0% si 1%

    Televizoarele, radioul, banerele imense de pe blocuri, site-urile sunt invadate de o serie de reclame la diverse produse si servicii care ne pacalesc cu asa-zisele preturi sau dobanzi “promotionale” de 0% sau 1%, a caror costuri sunt, in realitate aceleasi sau chiar mai mari decat dobanzile medii. Un ultim caz este cel al Fiat Grande Punto, p

  • ProCredit Bank: Noi nu gandim in termeni de cota de piata

    In primele 4 luni ale acestui an portofoliul de credite al bancii ProCredit crescut cu 25% de la 89,4 milioane de euro la sfarsitul lui 2005, pana la 111,6 milioane de eurp la 30 aprilie 2006.

  • Tranzacţii de 101 mil. de lei la BMFMS in ultima saptamana

    Intervalul de tranzactionare 12-16 iunie s-a incheiat la bursa din Sibiu cu o lichiditate foarte buna, ilustrata de cele aproape 63.500 contracte futures si options si de volumul echivalent in lei de apoximativ 101 milioane, informeaza Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu.

  • SIF Moldova, executata silit pentru 7,8 milioane de dolari

    Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a declansat executarea silita asupra Societatii de Investitii Financiare Moldova, pentru recuperarea unei datorii de 7,8 milioane de dolari, reprezentand contravaloarea a 13 bilete la ordin avalizate de fostul Fond al Proprietatii Private Moldova.

  • Doar societatile nelichide pot fi delistate

    Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a emis o dispunere de masuri cu privire la retragerea de la tranzactionare a companiilor listate la Bursa.