Arhiva » Iunie 2006 » 19 Iunie 2006

Toate stirile publicate in data de 19 Iunie 2006 | 22 de inregistrari

  • Ne pregatim de brand-mania!

    Romanii continua sa aloce cea mai mare parte a bugetului pentru aprovizionarea cu alimente si bauturi, in timp ce la transporturi si comunicatii, divertisment si cheltuieli personale, inregistram ponderi ale cheltuielilor sub cele consemnate de majoritatea tarilor membre UE.

  • Abonament bancar pentru IMM-urile cu o cifra de afaceri de maximum 1,5 milioane de lei.

    Banca Transilvania va introduce, incepand de luna viitoare, un abonament bancar prin intermediul caruia intreprinderile mici si mijlocii nu vor mai plati comisioane pentru operatiunile bancare, indiferent de numarul si volumul acestora.

  • Cresterea economica din Bulgaria-inferioara celei de 6,9% a Romaniei

    Potrivit datelor statistice, acest ritm de dezvoltare a depasit prognoza reprezentantilor Ministerului Finantelor, care au apreciat ca avansul economic se va situa in jurul valorii de 4% in primele trei luni ale anului, sub influenta reducerii cererii.

  • Logan-ul se vinde bine si in afara tarii

    Vanzarile de automobile Logan au ajuns la 267.000 de unitati dupa lansarea comerciala, in luna septembrie a anului 2004 pana la sfarsitul lunii mai 2006, a anuntat producatorul auto francez Renault. Automobile Dacia, subsidiara romaneasca a Renault, a produs...

  • 25 de mii de euro si doi actionari pentru infiintarea unei SA

    Societatile pe actiuni (SA) vor putea fi infiintate cu numai doi actionari, fata de cinci cat prevede legislatia actuala, iar capitalul social minim va fi egal cu echivalentul in lei a 25.000 de euro.

  • Terenurile institutelor agricole vor fi retrocedate

    Suprafetele statiunilor de cercetare din agricultura se vor reduce, a anuntat ministrul de resort Gheorghe Fluturi. El sustine ca terenurile disponibilizate vor fi retrocedate in baza legii privind domeniile proprietatii si justitiei.

  • Moody's ar putea revizui in sens pozitiv ratingul Japoniei in urmatoarele 12-18 luni

    Thomas Byrne, analist la Moody's a precizat ca un rating cu perspectiva pozitiva poate fi imbunatatit in general, intr-o perioada de aproximativ 12-18 luni. Insa, el a declarat ca cel mai probabil, calificativul va fi revizuit doar cu o treapta si nu cu doua, asa cum se vehiculase.

  • Nestle se axeaza pe dietetice

    Conform datelor furnizate de Nestle, Jenny Craig a avut, in ultimul an, vanzari de peste 400 de milioane de dolari. Compania a fost infiintata in anul 1983 de catre Jenny Craig, specialist in domeniul regimurilor alimentare si al programelor de exercitii fizice.

  • Micii actionari pot da in judecata firma

    In cazul in care directorii sau administratorul incheie contracte care prejudiciaza societatea, iar firma nu actioneaza pentru recuperarea prejudiciului, oricare dintre actionarii minoritari are dreptul sa introduca actiune in numele societatii pentru recuperarea pierderilor.

  • MTCT continua actiunile de informare privind fondurile structurale europene

    Recent Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) a organizat in colaborare cu Agentia de Dezvoltare Regionala Vest, un seminar pe tema programului operational sectorial de transport. Prin acest program se urmareste stabilirea prioritatilor si a criteriilor de alocare a fondurilor europene...

  • Confidentialitatea are putere de lege

    Potrivit proiectului aprobat de Guvern cu privire la societatile comerciale, administratorii vor fi obligati sa pastreze secretele firmei dupa incetarea mandatului. In aceeasi situatie vor fi si membrii Consiliului de Administratie, care trebuie sa pastreze cofidentiale informatiile si...

  • Cea mai mare companie portuara britanica ar putea fi preluata de un consortiu Asiatic

    Un consortiu din care face parte grupul de investitii Cheung Kong Infrastructure Holdings din Hong Kong ar putea inainta o oferta pentru a cumpara cea mai mare companie portuara britanica-Associated British Ports (AB Ports).

  • Volkswagen sustine ca nu va majora numarul disponibilizarilor

    Grupul auto Volkswagen neaga informatiile potrivit carora va majora numarul de angajati care urmeaza sa fie disponiblizati cu 10.000 de persoane. Asta in conditiile in care constructorul german se confrunta cu foarte mari probleme financiare.

  • Se poarta spatiile de depozitare

    Cerintele de platforme industriale ale retailerilor din Romania cresc numarul parcurilor logistice Peste 300 milioane de euro au fost investite in parcuri logistice si de depozitare din ‘90 si pana astazi. Cu toate acestea, dispunem de doar 15% din cat detine vecina noastra Ungaria.

  • Zinu de la Banca Transilvania vine acum cu un abonament bancar pentru IMM-uri

    “Zânu” de la Banca Transilvania, dupa cum l-au botezat reprezentantii bancii pe cel din reclama, vine acum cu al saselea produs destinat special IMM-urilor: un abonament de 10 euro pe luna pentru noii clienti ai bancii, abonament care acopera toate costurile (comisioanele) cu operatiunile bancare (plati, transferuri si alte tranzactii), indif

  • O banca din Cairo ofera credite la ATM

    Cairo Aman Bank (CAB) a anuntat ca a implementat tehnologia BankWorld ITM (Inteligent Teller Machine) care permite bancilor sa extinda serviciile la ATM tinand cont de profilul clientului, informeaza No Cash. CAB utilizeaza aceasta tehnologie pentru a oferi clientilor serviciul de prescoring la creditele de nevoi personale. Cei care se califica pot sa-si aleaga suma de care au nevoie precum si perioada de acordare. Odata ce creditul a fost acceptat de catre client, acesta poate sa retraga imediat numerar in contul creditului de la automatul bancar. Oficialii bancii au confirmat ca, in prezent,

  • BCR a emis peste 10.000 de carduri destinate studentilor

    Banca Comerciala Romana (BCR) a inmanat studentilor din Romania, in mai putin de 3 luni de la lansare, peste 10.000 de carduri de debit co-branded BCR - EURO < 26, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Cardul este emis sub sigla VISA si EYCA (European Youth Card Association), putand fi utilizat atat in tara cat si in strainatate. „BCR confirma ca este liderul pietei cardurilor din Romania. Utilizand acest card, tinerii romani invata ca aceasta metoda moderna de plata le poate simplifica viata, prin siguranta, confortul si rapiditatea pe care le ofera tranzactiile prin carduri.

  • Crescatoriile de pasari vor fi reautorizate

    Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a anuntat ca va reautoriza fermele de crestere a pasarilor, conform noilor reglementari legislative privind normele de biosecuritate.

  • Elvetia sustine exporturile romanesti

    Ministrul delegat pentru comert, Iuliu Winkler, a declarat ca prin programul intitulat "Dezvoltarea unui export sustenabil in Romania" se urmareste in primul rand implementarea si masurarea impactului Strategiei Nationale de Export (SNE).

  • BRD Finance si reteaua de magazine Daniel Expert au lansat un nou card de credit emis sub sigla MasterCard

    BRD Finance si Daniel Expert au lansat pe data de 15 iunie 2006 cardul de credit Daniel, emis sub sigla MasterCard. Noul card este un produs de finantare flexibil, cu utilizare internaţionala, destinat celor care doresc să achizitioneze produse atât din reţeaua de peste 35 de magazine Daniel

  • Finansbank - SuportFinans, credit special pentru sectorul IMM

    Finantarea IMM-urilor reprezinta una din componentele principale ale strategiei de dezvoltare

  • Cum sa transferati bani prin e-mail, printr-un sistem romanesc

    MondoPay, primul sistem de plati prin internet din Romania, s-a lansat