Arhiva » Iunie 2006 » 23 Iunie 2006

Toate stirile publicate in data de 23 Iunie 2006 | 26 de inregistrari

  • Moneda europeana a depasit pragul de 3,6 RON

    In doar o saptamana moneda unica europeana a castigat peste 80 de bani si a depasit, vineri, pragul de 3,6 lei. Analistii economici sustin ca aceasta apreciere a euro a fost determinata de faptul ca investitorii au inceput sa vanda leii  cumparati pana acum, pe fondul unei aversiuni globale fata de risc.

  • Mai avem un PIB pana la aderare

    Vine 2007, cresc preturile, ne ameninta inflatia, nu ne mai luam electrocasnice, ne luam case. Cei care au cu ce. Nu vreti sa auziti asta: dupa aderare, scenariul cresterii preturilor in statele nou-intrate in UE se poate repeta si in Romania.

  • Investitiile straine directe, mai mari cu 130%

    Valoarea investitiilor straine directe a crescut in primele patru luni ale acestui an cu 130%, ajungand astfel la suma de 2,3 miliarde de euro, fata de nivelul de un miliard de euro inregistrat in perioada similara a anului trecut, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

  • Numarul salariatilor, in crestere

    Populatia civila ocupata din Romania va inregistra, pana la finele anului 2008, o crestere cu 0,5 la suta comparativ cu 2005, in timp ce numarul de salariati se va majora cu 5,5 la suta, potrivit estimarilor Comisiei Nationale de Prognoza.

  • Printul Dimitrie Sturdza, invitat special la cea de-a treia editie a Conferintelor Banii Nostri, la Iasi, 28-29 iunie 2006

    Saptamanalul de finante personale Banii Nostri il are ca invitat special pe Printul Dimitrie Sturdza in cadrul conferintei organizate de publicatia economica la Iasi. Printul va fi prezent pe perioada celor doua zile de conferinta...

  • Prima conferinta internationala de responsabilitate sociala corporatista in Romania

    Compania Saga Business & Community va organiza, la Bucuresti, in perioada 7-8 noiembrie 2006, o conferinta internationala de responsabilitate sociala a corporatiilor din Romania, a declarat vineri Ioana Molnar, partener in cadrul firmei.

  • Altex, limita de creditare la creditul "cu buletinul" mai mare cu 25%

    Altex Romania, retailerul de electrocasnice a majorat cu 25% limita de creditare la creditul acordat doar cu buletinul, de la 4.000 de de lei la 5.000 de lei. Acest tip de credit are o dobanda de 18,9%, dobanda anuala efectiva fiind de 26,14%.

  • CEZ, interesat de privatizarile din Romania din domeniul energiei electrice

    Grupul ceh CEZ a anuntat ca intentioneaza sa participe la privatizarile din domeniul energiei electrice, fiind interesat in principal de unul dintre complexele energetice Turceni, Craiova sau Rovinari, dar si de filiala Electrica Muntenia Nord.

  • BCR a alocat bani pentru Programul Fermierul

    Banca Comerciala Romana (BCR) a alocat 315 milioane de lei din cele 325 de milioane lei destinate Programului Fermierul. Fondurile sunt destinate  cofinantarii proiectelor eligibile SAPARD si cu o dobanda de 4,5% pe an, informeaza institutia de credit.

  • Salariul minim, mai mare cu 60% pana in 2008

    Salariul minim pe economie trebuie sa creasca in acelasi ritm cu salariul mediu, adica cu cel putin 60 la suta pana in 2008, a declarat, intr-o conferinta de presa, ministrul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, Gheorghe Barbu.

  • Calin Popescu Tariceanu: Negocierile cu Daewoo au fost incheiate

    Premierul Calin Popescu Tariceanu l-a informat pe ambasadorul american la Bucuresti, Nicholas Taubman, ca partea sud-coreeana a acceptat ca autoritatile romane da preia pachetul de 51% din actiunile Daewoo Automobile Craiova.

  • Top Fonduri mutuale 23.06.2006

    BaniiNostri.ro a inaugurat un top dedicat fondurilor monetare, de obligatiuni, diversificate si de actiuni. Site-ul nu isi asuma raspunderea daca intre valorile prezentate de noi si cele afisate de societatile ce administreaza fondurile exista diferente.

  • 70% din deficitul comercial al tarii in regiunea Bucuresti

    In urmatorii 2 ani, in zona Bucuresti se va derula cea mai mare parte a comertului exterior al Romaniei, cu peste 22% pondere in total exporturi, aproximativ 40 % la importuri si cu peste 70% din deficitul comercial al tarii.

  • Rusia previzioneaza o crestere economica de aproape 6,6% in acest an

    La putin timp de la consemnarea un avans al Produsului Intern Brut de 8,1% in luna mai, Ministerul Economiei din Rusia a revizuit previziunile privind cresterea economica din aceast an, de la 6,1%, la 6,5-6,6%, a declarat adjunctul minitrului Economiei, Andrei Belousov.

  • Rusii livreaza mai multe gaze Romaniei

    Romania a importat, in primele 5 luni ale acestui an, de la cel mai mare producator European de gaze naturale, Gazprom, cu 30% mai multe gaze naturale fata de aceeasi perioada a anului trecut. Astfel, Gazprom a livrat Romaniei, in perioada ianuarie-mai a acestui an, 2,07 miliarde de metri cubi de gaze.

  • Interamerican estimeaza o triplare a politelor unit-linked

    Compania de asigurari Interamerican estimeaza pentru acest an prime subscrise pentru produsele unit-linked de peste 5 milioane de lei, in crestere cu peste 200% fata de anul trecut. "Programele care au obtinut randamentul cel mai mare pana in prezent au fost acelea pentru care si

  • Teodor Ancuta: Fuziunea cu BVB devine tot mai delicata

    Fuziunea Bursei Monetar-Financiare si de Marfuri Sibiu (BMFMS) cu Bursa de Valori Bucuresti (BVB) devine tot mai delicata pe masura ce acest proces se prelungeste, a declarat, joi, pentru Rompres, presedintele BMFMS, Teodor Ancuta. Presedintele bursei sibiene este inca increzator

  • Topul bancilor si al produselor bancare pe internet

    In perioada 22.05.2006 - 18.06.2006, www.VreauCredit.ro a realizat un studiu bazat pe activitatea online a vizitatorilor site-ului nostru in aceasta perioada. Mentionam ca s-au inregistrat aproximativ 30.000 vizitatori unici,

  • BVB afiseaza preturile de inchidere exclusiv in RON

    Bursa de Valori Bucuresti (BVB) afiseaza preturile de inchidere pentru instrumentele financiare exclusiv in lei noi (RON) incepand cu data de 3 iulie, in cadrul sumarului zilnic de tranzactionare, informeaza BVB. Ca urmare a denominarii monedei nationale si pentru a asigura

  • 60 mil. euro afaceri la Motoractive

    Motoractive Leasing a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 59,3 milioane de euro, reprezentand un avans de peste 80% in comparatie cu rezultatul anului precedent, cand a raportat o cifra de afaceri de 32,3 milioane euro, potrivit datelor companiei. Cifra de afaceri a fost calculata

  • Deja-vu pe piata de capital

    Cine a lipsit din tara in ultimul an are surpriza sa descopere acelea s i cotatii pentru principalele actiuni listate. Mai mult, de scaderi ale unitatii in cazul fondurilor mutuale nu-si mai amintesc decit investitorii care au supravietuit scandalului FMOA si FNI.

  • Valoarea activelor nete ale fondurilor administrate de Banca Transilvania a ajuns la aproape 30 mil. RON

    Valoarea activelor nete ale fondurilor BT Clasic si BT Maxim administrate de Banca Transilvania a atins joi nivelul de 29,409 milioane RON, informeaza un comunicat al bancii. Cu un total al activelor nete de 10,877 milioane RON, fondul BT Clasic a inregistrat un numar

  • BRD opreste reteaua de ATM si POS in perioada 24-25 iunie

    BRD va opri pe 24 si 25 iunie reteaua de ATM-uri si POS-uri pentru cateva ore. Operatiunea va afecta o retea de peste 700 de ATM-uri si 6.800 de POS-uri ale bancii din toata tara.

  • Emporiki Bank - in vizorul Bank of Cyprus, care va concura cu Credit Agricole

    Bank of Cyprus, cea mai mare banca din Cipru, a anunta

  • Deutsche Bank va prelua banca de stat a Germaniei, Berliner Bank

    Deutsche Bank, cea mai mare banca din Germania, va prelua banca

  • BRD isi intrerupe sistemul informatic de carduri pentru imbunatatiri

    In vederea implementarii unor configurari necesare imbunatatirii functionalitatii sistemului informatic si optimizarii servirii clientilor, reteaua de ATM-uri si POS-uri a BRD va fi oprita