Arhiva » Noiembrie 2020 » 17 Noiembrie 2020

Toate stirile publicate in data de 17 Noiembrie 2020 | 2 de inregistrari

  • Opinie Deloitte: Cat de mult va fi ingradita libera circulatie a persoanelor intre UE si Marea Britanie dupa 1 ianuarie 2021

    Negocierile cu privire la încheierea acordului comercial post Brexit între Marea Britanie și Uniunea Europeană continuă, motiv pentru care suntem încă sceptici și confuzi cu privire la limitările care vor fi aplicate începând cu prima zi a anului viitor în ceea ce privește circulația oamenilor din și înspre insulele britanice dar și a accesului pe piața muncii a acestora. Una dintre cele patru libertăți fundamentale garantate de UE, și anume libera circulație, va fi cu siguranță îngrădită într-o oarecare măsură. Cât de mult, în ce condiții și în ce măsură, depinde de rezultatul negocierilor dintre cele două părți.

  • Munca “de oriunde”. Schimbarile pe care le aduce in relațiile de munca si ce trebuie sa aiba in vedere angajatorii

    Activitatea angajaților la nivel mondial a fost flexibilizată forțat în ultima perioadă de pandemia de Covid-19, organizarea clasică a proceselor de muncă fiind înlocuită rapid de munca de acasă sau de la distanță. S-a creat astfel o nouă dinamică care a accelerat mobilitatea în relațiile de muncă, în multe laturi ale industriei, home-office-ul devenind mai degrabă regula decât excepția, cum era până în prezent.