Arhiva » Septembrie 2021 » 15 Septembrie 2021

Toate stirile publicate in data de 15 Septembrie 2021 | 2 de inregistrari

  • Opinie Deloitte: Avem planuri mari de viitor. Cine le va implementa?

    Studiul realizat la nivel global de Deloitte, „Youth Progress Report 2021” reduce în atenția tuturor factorilor de decizie una dintre cele mai mari vulnerabilități la nivelul economiei mondiale și a societății contemporane și anume accesul tinerilor la piața muncii, la oportunități de angajare, de învățare și dezvoltare personală, lucru care în loc să se atenueze s-a agravat în perioada de pandemie.

  • Articol PwC: Un nou prag depășit în practica prețurilor de transfer: ANAF acceptă ajustări voluntare prin diminuarea bazei impozabile

    Când vine vorba de prețurile de transfer, administrația fiscală locală, la fel ca în multe alte state, a devenit extrem de atentă în ultima perioadă. Asta, în special cu ocazia desfășurării inspecțiilor fiscale. Pe de altă parte, din acest punct de vedere, legislația fiscală locală a fost adaptată practicilor internaționale validate în cadrul OCDE (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică) dar și la nivelul Comisiei Europene prin intermediul Forumului Comun al prețurilor de transfer.