Uniunea Europeana pune sub acuzare marile companii de muzica si grupul Apple

Data publicarii: 03-04-2007 | International

Comisia Europeana a trimis acuzatii oficiale principalelor companii de muzica si grupului Apple inc. deoarece companiile au restrictionat vanzarile de muzica in Europa, a anuntat marti un purtator de cuvant al Comisiei, relateaza Reuters. Purtatorul de cuvant al UE, Jonathan Todd,  a declarat ca acordurile semnate de Apple cu grupurile de muzica incalca legislatia europeana ce nu permite activitatea restrictiva a acestor companii pe piata muzicala.

"Consumatorii pot cumpara muzica doar de pe magazinul online al Apple in tara unde sunt cetateni, fiindu-le astfel limitata alegerea in ceea ce priveste selectia cat si pretul la care se pot achizitiona aceste produse", a declarat purtatorul de cuvant al UE.

Apple a declarat ca a dorit sa ofere un serviciu pan-european de achizitie al melodiilor insa aceste planuri i-au fost afectate de cerintele companiilor de muzica.

Ancheta Comisiei are drept origine o plangere facuta in 2005 de grupul britanic de protectia consumatorului, "Which?", care a declarat ca persoanele din Franta si Germania ce achizitioneaza melodii prin intermediul serviciului iTunes platesc doar 99 de eurocenti (1,32 dolari) pentru fiecare melodie descarcata, mai putin decat pretul platit de consumatorii britanici, ce cheltuie 79 de pence (1,56 dolari) pentru fiecare melodie descarcata.

Comisia Europeana a declarat ca a trimis saptamana trecuta grupului Apple o lista a obiectiilor, precum si unui numar de mari companii de muzica. Cele mai mari patru companii de muzica din lume sunt Universal Music Group detinut de Vivendi, Sony BMG Music Entertainment, EMI Group si Warner Music Group.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: