Repartitoarele, un business de viitor

Data publicarii: 04-04-2007 | Afaceri

Piata repartitoarelor din Romania ar putea ajunge in urmatoarea perioada la 200 de milioane de euro, in conditiile in care, in prezent, doar 25-30% dintre proprietari si-au instalat aceste aparate, se arata in numarul din aceasta saptamana al revistei "Capital". Desi problema obligativitatii montarii repartitoarelor in cele 1,7-1,8 milioane de apartamente racordate la retelele centralizate de incalzire a fost lamurita cu ceva timp in urma, companiile romanesti care produc sau importa repartitoare se lupta pentru a se impune pe aceasta piata.

Potrivit publicatiei mentionate, sumele incasate de aceste firme se ingroasa anual cu alte peste 5 milioane de euro, bani proveniti din serviciile de exploatare pe care le ofera.

In schimbul citirii datelor inregistrate si calcularii consumului, firmele care monteaza repartitoare incaseaza sume cuprinse intre 0,5 si 2 lei pe calorifer.

Nu toti cei care si-au montat repartitoare sunt insa multumiti. Din peisajul businessului nu lipsesc reclamatiile potrivit carora inregistrarea aparatelor poate fi "influentata" prin metode aflate la indemana oricui.

Integral in Evenimentul Zilei