BCR Asigurari lanseaza o asigurare de protejare a afacerii

Data publicarii: 04-04-2007 | Finante-Banci

BCR Asigurari lanseaza un nou produs destinat in exclusivitate societatilor comerciale - Asigurarea creditelor comerciale acordate persoanelor juridice de catre societati comerciale, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Noul produs lansat se adreseaza persoanelor juridice si acopera pierderile financiare generate de neincasarea contravalorii facturilor de la clienti, la termenele stabilite contractual, ca urmare a insolvabilitatii sau incapacitatii de plata a debitorilor.

BCR Asigurari ofera un produs de asigurare pentru societati comerciale care doresc sa realizeze un control cat mai strict asupra veniturilor obtinute din livrarile de marfuri / prestarile de servicii.

Asigurarea creditelor comerciale acordate persoanelor juridice de catre societati comerciale vine in sprijinul producatorilor, importatorilor, distribuitorilor si furnizorilor care acorda credite comerciale (facturi cu plata la termen), ca o modalitate de protejare a afacerii si a activelor companiei asigurate, imbunatatire a cash-flow-ului si crestere a gradului de lichiditate la nivelul societatii asigurate.
 
Sustinand bonitatea financiara a Asiguratului, acest produs ofera posibilitatea cresterii volumului afacerilor societatii asigurate, cresterii cotei de piata si imbunatatirea pozitionarii concurentiale, asigurarii unor relatii financiare flexibile cu clientii, precum si a diversificarii surselor de finantare, se mai precizeaza in comunicat.

Costul efectiv al asigurarii (cuantumul primei de asigurare) se stabileste in functie de nivelul cifrei de afaceri pe credit a Asiguratului si de gradul de dispersie al clientilor debitori acestuia (un grad mare de dispersie se obtine in baza unui numar cat mai mare de clienti debitori). Astfel, o cota de prima redusa se obtine in cazul Asiguratilor cu o cifra de afaceri si un grad de dispersie ridicate (societati tip "corporate", de regula), iar o cota de prima mai mare se obtine in cazul Asiguratilor cu o cifra de afaceri mai mica.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: