BRD, bombardata de atacurile phisherilor

Data publicarii: 05-04-2007 | Finante-Banci

Urmand seria atacurilor de pana acum, astazi 5 aprilie, laboratorul antiphishing BitDefender avertizeaza asupra unui al treilea atac de phishing asupra clientilor BRD, se arata intr-un comunicat remis BankNews.ro. De data aceasta, mesajul (atasat jpg) incearca sa para cat mai legitim, anuntand ca in urma atacului phishing de saptamana trecuta, BRD a dezvoltat un nou sistem de securitate si recomanda utilizatorilor sa se inscrie pe noua platforma. Inscrierea ii va scuti timp de 12 luni de la plata BRD-NET.

Mai mult, pentru a ca mesajul sa fie si mai tentant, s-a introdus si o clauza suplimentara:

"Dupa inscriere Brd va garanteaza economiile printr-o polita de asigurare ce acopera pierderi prin frauda bancara de orice tip pana la 50000 euro ce o veti primi prin posta in urmatoare 72 h (gratuit).Aceasta polita ce contine si o asigurare de viata si o reducere de 15 % la orice asigurare auto, bunuri este cadoul nostru de PASTE si garantia unui sistem de succes si in acelasi timp sigur. Ne cerem scuze pentru orice incoveniente create si va multumim pentru intelegere."

Se observa utilizarea jargonului specific celor care au cunostinte in IT "updatarea", cuvant care probabil nu ar fi fost folosit intr-un comunicat oficial al unei banci.

Domeniul folosit in atacul de ieri (conturi-brd.net), a fost blocat, insa pentru atacul de astazi 5 aprilie se foloseste un alt domeniu (cont-brdro.net), de asemenea gazduit de Yahoo. Ambele domenii au fost cumparate ieri 4 aprilie.

Redactia BankNews.ro