Cele mai cautate francize din Romania

Data publicarii: 05-04-2007 | Finante-Banci

Piritex, Ariel Cleaning Services, Goldess, Sabion si Wuxing sunt cele mai cautate francize romanesti la ora actuala, potrivit companiei de consultanta CHR Consulting. Pe primul loc in top se afla Piritex, o afacere la cheie care are lunar peste 30 de cereri. Specialistii estimeaza piata francizei la peste un miliard de euro, dintre care un sfert sunt cele autohtone. 

Tot mai multe companii romanesti opteaza pentru sistemul de franciza ca modalitate de dezvoltare a afacerii. Pe o piata ce creste de la an la an, francizele romanesti sunt din ce in ce mai active. Ele aduc concepte noi si oportunitati de afaceri.

Chiar daca nu se ridica la nivelul celei mai populare francize din Romania, Fornetti, liderul national in domeniul pardoselilor calde: mocheta, linoleum, parchet, covoare, adezivi si accesorii, Piritex, este cea mai cautata afacere la cheie romaneasca.

Ideea de business in franciza a fost lansata in 2005. In prezent, echipa Piritex numara 8 francize in: Focsani, Iasi, Pitesti, Ramnicu Valcea, Slatina, Suceava, Targu Jiu si Bucuresti. Reprezentantii companiei intentioneaza sa se extinda in urmatoarea perioada si in orasele: Buzau, Braila, Slobozia, Bistrita, Sibiu, Alba Iulia, Sebes, Zalau, Brasov, Dorbeta Turnu Severin, Vaslui, Timisoara, Arad, Tulcea, Petrosani si Dej.

Investitia pentru un magazin Piritex este de 5.000 de euro, care reprezinta costuri de amenajare a spatiului. Franciza Piritex nu prevede taxa de intrare in retea. Topul celor mai cautate francize romanesti este completat de Ariel Cleaning Services, Goldess, Sabion si Wuxing.

Franciza Goldess se inscrie la capitolul idei originale. Afacerea la cheie isi propune sa faca profit din activitatea de placare cu diferite metale pretioase: aur, argint, platina a diferitelor suprafete metalice cum ar fi: jante, embleme si ornamente cromate la automobile, telefoane mobile cu carcasa, instrumente muzicale, articole sportive. Cu o investitie de 10.000 de euro puteti incepe o franciza Goldess, pentru care nu se percepe taxa de intrare in retea.

The Money Channel

Ultimele stiri pe BankNews.ro: