Registrul electronic pentru finantari va fi operational de saptamana viitoare

Data publicarii: 05-04-2007 | Finante-Banci

Registrul unic electronic de inscriere a dosarelor pentru accesarea fondurilor programelor nationale de finantare, infiintat de Agentia Nationala a Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Cooperatie va fi operational din 10 aprilie in toate cele noua oficii din tara care sunt legate la un server comun. ANIMMC a organizat joi o simulare a Registrului Unic Electonic de inscriere a dosarelor pentru accesarea fondurilor programelor nationale de finantare.

La acest program or fi conectate oficiile din Craiova, Constanta, Brasov, Galati, Iasi, Targu Mures, Timisoara, Cluj Napoca si Bucuresti. Agentia se asteapta la o dublare a cererilor fata de anul trecut cand au fos aproximativ 200 de aplicatii pentru fiecare din cele sase programe. Capacitatea de absortie a cererilor este de 600 de aplicatii pe zi, in fiecare din cele noua oficii.

Suma alocata pentru cele 13 programe de finantare a IMM-urilor in acest an este de 75 de milioane de lei. Intreprinzatorii pot aplica prin sistemul electronic pentru sase programe. Cele la care se poate aplica sunt programul de sprijinire a dezvoltarii exportului de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata, de dezvoltare a IMM-urilor, pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului si ce de implementare si certificare a sistemelor calitatii.

Pentru inscriere sunt necesare pe langa dosar un plic cu programul pentru care se aplica numele companiei, numarul de inregistrare de la registrul cmertului, codul unic de inregistrare (CUI), suma pentru care se aplica, numele delegatului si judetul.

NewsIn